NIEUWSiEar Tilburg

Audio Show iEar' HiFi Awards 2019: alle winnaars!

Zojuist zijn op de showvloer alle 9 publieksprijzen van de Audio Show iEar' HiFi Awards 2019 uitgereikt. Daarnaast zijn gisterenavond tijdens het diner voor alle deelnemers ook de 3 redactionele prijzen (Best Stand, Best Sound, Best Experience) toebedeeld, dus hoog tijd om alle winnaars in één overzicht met jullie te delen!

Audio Show iEar' HiFi Awards

Zaterdag 16 en zondag 17 november stonden in het Willem II-stadion in Tilburg volledig in het teken van de Audio Show iEar'. Net als op voorgaande edities is HiFi.nl mediapartner en zijn/waren we met een stand aanwezig om vanaf de show nieuwsberichten te kunnen delen in de loop naar het uitgebreide verslag van Jamie na het weekend. Bovendien zijn er opnieuw een aantal prijzen uitgereikt, maar liefst 12 om precies te zijn. Dat zijn 3 redactionele Awards (Best Stand, Best Sound, Best Experience) en in totaal 9 publieksprijzen waar u – de lezer en de bezoeker – de afgelopen periode tot de zondagmiddag van de show op onze website op heeft kunnen stemmen. Die publieksprijzen vinden we natuurlijk het belangrijkst, dus daar beginnen we graag mee. 

Audio Show iEar' HiFi Awards 2019: publieksprijzen

In totaal 9 categorieën, van luidsprekers tot versterkers en multiroom-oplossingen, en van platenspelers tot head-fi en accessoires, vind je op deze pagina desgewenst alle genomineerden nog eens terug. Onderstaand beperken we ons tot de winnaars. Namens de ontvangers en ook vanuit onze redactie: dank voor jullie stem!

BESTE LUIDSPREKER
BOWERS & WILKINS 804D3 MYSTIC

BESTE VERSTERKER
HEGEL H390


BESTE MULTI-ROOM OPLOSSING
YAMAHA MUSICCAST

BESTE DRAADLOZE LUIDSPREKER
KEF LSX

BESTE RECEIVER
NAD M10

BESTE STREAMER/DAC
AURALIC G-SERIES

BESTE ACCESSOIRE
ISOTEK AQUARIUS

BESTE PLATENSPELER
REGA PLANAR 8

BESTE HEAD-FI
FOCAL STELLIA

Audio Show iEar' HiFi Awards 2019: redactionele prijzen

Zoals gezegd waren er dit weekend ook 3 redactionele prijzen: Best Stand, Best Sound en Best Experience. Een panel van onze redactie koos deze awards samen met de organisatie om tijdens het traditionele diner op zaterdagavond uit te kunnen reiken. Dat was nog niet eenvoudig, want alle deelnemers hebben er gezamenlijk voor deze lustrumeditie van de Audio Show iEar' iets heel bijzonders van gemaakt, zowel qua aankleding als audiodemonstraties en -presentaties. We konden dan ook niets anders dan in iedere categorie een shortlist maken, zodat Jan Douwe Kroeske – de gastheer van het idee – naast de Awards ook diverse eervolle vermeldingen uit kon delen. Uiteindelijk kozen we de volgende drie winnaars.

BEST STAND
DALI BENELUX

Tussen de vele goed ingerichte, sfeervolle en zonder uitzondering drukbezochte stands en luisterruimtes sprong er voor meerdere stemmers in ons democratische panel één partij uit: DALI Benelux. In dezelfde ruimte waar we de club achter DALI en NAD al jaren treffen konden bezoekers namelijk terecht voor een variatie aan productopstellingen, presentaties en natuurlijk demo's, met als hoogtepuntje de (wereld)primeur van de DALI Rubicon 2 C boekenplankspeakers met heel wat meer in huis dan het formaat doet vermoeden. Top!

BEST SOUND
MUSIC 2

We hebben veel, véél moois gehoord de afgelopen twee dagen. Wie zegt dat audioshows niet geschikt zijn voor een goede audiobeleving? We werden onder meer verrast door een bijzondere combinatie van Primare en Audio Physic bij importeur PAI Audio Video, waren enthousiast over de Definitive Technology Demand-speakers aangestuurd door Marantz en bleven graag zitten bij de vijfde generatie Gold-luidsprekers van Monitor Audio. Dat en nog veel meer lees je na het weekend zeker in ons uitgebreide verslag. Maar met de hoofden bij elkaar op het einde van de zaterdag kwam er toch één winnaar uit de bus: importeur Music2, met een hele mooie set rond Blumenhofer en Trafomatic. Vooraf werd er al aangekondigd dat er van Dr. Feickert een hele eigenzinnige platenspeler zou staan, en 'eenmaal gemonteerd met een Reed arm en een Hana of Van den Hul element is dat puur genieten geblazen'. Absoluut niets teveel gezegd! Voor de volledigheid hebben we de complete 'setlist' ook vastgelegd, en op de derde foto zie je onze Award al prijken op de grond voor deze winnende opstelling.

 

BEST EXPERIENCE
YAMAHA

Wellicht de lastigste van de drie, met bijzonder vermaak bij onder meer KEF en Hegel (en met dank aan Jan Douwe Kroeske, Johan Coorg, Anders Ertzeid), Dynaudio Benelux (inclusief muzikale omlijsting door Leo Blokhuis en Tessa Rose Jackson) en de altijd klinkende combi McIntosh & Sonus faber in het achterhoofd. Maar ook hier kan er maar één de winnaar zijn, en dat werd het team van Yamaha om hun inventieve en daardoor zeer geslaagde demo-aanpak.

Bij Yamaha werden bezoekers namelijk getrakteerd op audioweergave van stereo tot surround, afgewisseld met het live gitaarwerk van John van der Veer. Alles van de imposante 5000-serie stereoversterkers tot de Aventage CX-A5200 surround voor- en MX-A5200 11-kanaals eindversterker werd uit de kast getrokken om muziek ten gehore te brengen, inclusief ter plekke opgenomen live-werk van gitarist John van der Veer. Hij gaf daarbij tekst en uitleg over de klankeigenschappen van verschillende gitaren en speelde bijvoorbeeld de intro's van zelfgecomponeerde muziekstukken om die vervolgens vloeiend over te laten gaan in een weergave op de Yamaha-combinatie. Klasse!


EDITORS' CHOICE