Primeur in Nederland: Franco Serblin Accordo Essence bij Hans Audio

Audiodealer Hans Audio heeft een primeur voor Nederland te pakken. De Franco Serblin Accordo Essence, een vloerstaande luidspreker uit Italië, is nu alleen bij Hans Audio te beluisteren. De Franco Serblin Accordo Essence is uitgevoerd in prachtig (solid) walnut. Wie van tevoren even zijn bezoek aan Hans Audio aankondigt, weet zeker dat de Franco Accordo Essence luisterklaar staat opgesteld. 

Franco Serblin Accordo Essence: drieweg vloerstaande luidspreker

De Franco Serblin Accordo Essence is na jaren van onderzoek de nieuwste luidspreker van de Franco Serblin familie. De Essence combineert een perfecte Italiaanse afwerking met een ongekend open weergave. De Accordo lijn is begonnen met de Accordo monitor en is nu uitgebreid met de Essence vloerstaander. De nieuwe luidspreker kenmerkt zich door een ritmisch en tonale correcte geluidsbeleving waardoor de luisteraar direct betrokken raakt bij de muziek. In de woorden van Franco Serblin, DE essentie van muziek, aldus de in Hoorn gevestigde audiodealer Hans Audio.

De vormgeving van de Essence kan gezien worden als een instrument op zichzelf. De speciale gebogen vormgeving elimineert staande golven in de behuizing. De behuizing wordt met de hand gemaakt door ambachtslieden in Italië. De uniek ontworpen fronten zorgen ervoor dat er geen belemmering in het geluid is en zijn optisch een prachtige afwerking. De behuizing is bevestigd op aluminium voeten met daaronder de meegeleverde solide spikes. Op deze manier kan de behuizing de energie optimaal benutten zonder door te resoneren in de vloer.

De naam Accordo komt vooruit uit de grondslagen van muziek, essentieel voor het stemmen van een muziekinstrument: een akkoord. Als we een groot orkest, een enkel instrument of een muziekstuk beschouwen, zonder vooroordelen, ligt er een akkoord aan de basis van dit alles. Het realiseren van luidsprekers omvat het afstemmen en harmoniseren van de verschillende componenten in iets uniek expressief en coherent: van de drivers, scheidingfilter en kastconstructie tot de eigenheid van elk element versmelt tot een geheel. Dit biedt de luisteraar een geluidsbeeld oftewel de “kwaliteit van illusie”.

Benieuwd naar de Accordo Essence? Belangstellenden zijn van harte welkom bij Hans Audio in Hoorn. Bij voorkeur wordt van tevoren even telefonisch of per e-mail contact opgenomen. Dan wordt er voor gezorgd dat de Accordo Essence in de winkel luisterklaar staat opgesteld.

Franco Serblin Accordo Essence: technische specificaties

 • Type: drieweg vloerstaande luidspreker
 • Behuizing: superstijve, boogvormige massieve houtstructuur, handgemaakt door meesterambachtslieden
 • Tweeter: 29 mm silk dome, ontworpen door Ragnar Lian, een van de grootste meesters onder de transducerontwerpers
 • Middentoner: op maat gemaakt, 150 mm
 • Woofer: 180 mm woofer met aluminium stofkap
 • Cross-over: fase-coherent afgerond om precieze soundstaging, focus en beelddiepte te bereiken
 • Frequentiebereik: 35 Hz tot 22 kHz
 • Nominale impedantie: 4 Ohm
 • Gevoeligheid: 88 dB / 2.83 Volt / 1 m
 • Minimaal vermogen: 20 Watt
 • Afmetingen: 1.100 x 230 x 430 millimeter (HxBxD)
 • Gewicht: 60 kilogram per paar luidspreker, 70 kg per paar (inclusief verpakking)
 • Afwerking: massief notenhout, metalen onderdelen van chroom en aluminium

 

Adres en contactgegevens Hans Audio

Hans Audio
Stationsweg 6-7
1621 HZ Hoorn
Tel.: 0229 – 765 950
https://www.hansaudio.nl
info@hansaudio.nl


MERK

EDITORS' CHOICE