Verslag: Cost is No Object Show Alpha Brasschaat

De 'Cost is no Object Show’ bij Alpha High End in België was begin deze maand al aan zijn 20ste editie toe. Op 2 en 3 november stalen McIntosh en Sonus faber de show bij Alpha High End in Brasschaat met een top-set om van te watertanden.

Cost is No Object: als de prijs er absoluut niet toe doet

‘De Cost is No Object Show’ bij Alpha High End is een geliefd evenement bij muziekliefhebbers. Begrijpelijk, want aan de opgestelde top-sets hangt altijd een exotisch prijskaartje. Dat maakt mensen nieuwsgierig. Gelukkig speelt geld geen rol, dit is absoluut geen koopshow. “Muziekliefhebbers komen naar de ‘Cost is No Object Show’ om te kijken, te luisteren en te genieten van een sublieme set”, legt Sammy van Alpha High End uit. “Iedereen beleeft de show op zijn manier en heeft er een uitgesproken mening over. En als die ervaringen en meningen uitgewisseld worden, gebeurt er iets.”

De Alpha Club

“De mensen die naar hier komen, hebben allemaal iets met elkaar gemeen”, zegt Sammy. “Ze houden van goeie muziek en goeie apparatuur en vinden het leuk om daar met gelijkgestemden van te genieten en over te praten. Ik zie hier elke keer vriendschappen ontstaan tussen mensen die verenigd worden door hun hobby. Dat creëert een soort van clubverband, de Alpha Club”, lacht hij.

Door naar de show te komen, ontdekken ze nieuwe dingen. En gelukkig kriebelt het altijd wel ergens. Er is altijd ruimte om iets aan te passen, te vernieuwen of om een accessoire ontdekken. Vandaar het belang van de après-show, zoals Sammy het stelt. “Mensen komen na de show terug omdat ze tijdens hun bezoek iets gezien hebben dat hun interesseert. Zo worden ze onze klanten, de klanten van wie we afhankelijk zijn en voor wie we het doen. Onze klanten zijn allemaal vrienden, en vrienden wil je nooit ontgoochelen.”

McIntosh en Sonus faber

Met topmerken zoals McIntosh en Sonus faber is het moeilijk om vrienden te ontgoochelen. De combinatie van pure Amerikaanse kracht en verfijnd Italiaans design doet het altijd. Vooral als het om topmodellen gaat die je niet elke dag tegenkomt in de eerste de beste audiozaak.

De McIntosh MC2KW mono eindversterker met 2000 Watt continu vermogen en 8000 Watt piekvermogen is een uniek ontwerp. De MC2KW bestaat uit drie losse modules. Twee modules die elk de helft van de gebalanceerde voeding herbergen en een derde module, de eigenlijke uitgangsmodule, die dienst doet als besturingseenheid. Deze module die gekenmerkt wordt door de grote blauw oplichtende meter, bevat de aansluitingsmogelijkheden en de uitgangstransformator. Het dynamisch bereik van deze referentievermogensversterker van McIntosh is gigantisch. Maar minstens even belangrijk is de Quad Balanced-schakeling die de MC2KW aan boord heeft om al dat vermogen te vrijwaren van ruis en vervorming. Met als resultaat een uiterst getrouwe muziekweergave die, zoals ze het bij McIntosh zelf zo mooi verwoorden, alle barrières tussen artiest en luisteraar doet wegvallen en enkel de pure passie van de uitvoering over laat. De aandachtige lezer zal inmiddels uitgevogeld hebben dat je voor stereoweergave dus twee maal drie modules nodig hebt.

Sonus faber Lillium

De McIntosh MC2KW-set werd vervolledigd door de gloednieuwe McIntosh C2700 buizenvoorversterker en Sonus faber Lillium-speakers. De elegante Lilium 3.5-weg vloerstaande luidspreker is in grote lijnen afgeleid van de Sonus faber Aïda. De dynamische snelheid en kracht van de Lillium kan elke audiofiel verleiden, vooral in combinatie met McIntosh.

De Cost is no Object Show was dus de ideale gelegenheid voor Alpha High End om uit te pakken met dit uitzonderlijke systeem. “We zijn al bijna dertig jaar McIntosh-dealer”, legt Sammy uit, “de kans om deze kleppers te laten beluisteren konden we niet laten voorbijgaan. Deze set wordt door importeur Savor Audio gebruikt voor demo’s tijdens audioshows en bij enkele selecte dealers in Nederland en in België. Wij genoten de grote eer om daar bij te horen”. De McIntosh MC2KW wordt voorlopig uitsluitend op bestelling gefabriceerd. 

Meer nieuws

Niet alleen de McIntosh MC2KW en Sonus faber Lillium stalen de show. Ook de gloednieuwe Sonus faber Olympica Nova speakers oogstten succes. Een geslaagde combinatie met de eveneens gloednieuwe McIntosh MA352 Hybride versterker, de McIntosh C270 buizenversterker die gelanceerd werd naar aanleiding van het 70-jarige jubileum van McIntosh en de Lumin T2 streamer/DAC. Liefhebbers van de betere hoofdtelefoons werden aangenaam verrast door de handgemaakte Italiaanse Viva Egoista 845 buizenhoofdtelefoonversterker en de Hifiman Shangri-La elektrostatische hoofdtelefoon.

Hoewel prijzen van geen belang waren, geven we toch graag mee dat de opstelling met de McIntosh MC2KW en de Sonus faber Lillium speakers, met inbegrip van voorversterker, voeding en bekabeling ongeveer 250.000 euro kost. Je weet maar nooit of er een lezer zich geroepen voelt.

‘De Cost is No Object Show’ was zoals steeds een groot succes. Een mooie gelegenheid om samen te komen en, zonder enige verkooppraatjes, te genieten van een indrukwekkende set. Het Alpha Team, bijgestaan door Rob Hullekes en Chris van Aelst van Savor Audio, wisten het publiek uitermate te boeien. Het was lang geleden dat we zo lang bleven plakken tijdens een ‘Cost is No Object Show’. We denken dat hiermee alles gezegd is.

Alpha High End Brussel

Of toch niet? Er is nog een ‘Cost is No Object’ show op komst! Op zondag 10 en maandag 11 november opent Alpha High End een nieuwe vestiging in Brussel. Naar aanleiding van deze ‘grand opening’ komt Hervé DeleTraZ, het sympathieke Zwitserse brein achter de DartTZeel-versterkers, zijn indrukwekkende creaties voorstellen. Met in zijn kielzog de Fat Lady speakers van het Israëlische merk Morel.

Place to be? Joseph Bensstraat 21 in Ukkel, van 10.00 tot 18.00. Parkeren is geen probleem. Alpha High End Brussels zorgt voor een shuttledienst vanaf de gratis parking van Carrefour in de Gatti de Gamondstraat 60 in Ukkel.

www.alphahighend.be


EDITORS' CHOICE