NIEUWS

Flare Audio Zero: recyclebare modulaire high end luidsprekers

Het in Groot-Brittannië gevestigde audiobedrijf Flare Audio heeft de Zero-productlijn aangekondigd, een nieuwe luxe luidspreker. Er zijn zoveel luxe luidsprekers maar Flare Audio gebruikt 100% recyclebare materialen voor zijn behuizingen. Bovendien zijn de Zero-luidsprekers verkrijgbaar in zestien hippe kleuren. Alle modellen zijn cirkelvormig en modulair.

Flare Audio Zero: zero waste

Flare Audio gebruikt voor de bouw van de Zero-luidsprekers gerecycled papier voor de vervaardiging van de buitenkant. Dit maakt het een milieuvriendelijke keuze voor diegenen die hun groene gedrag willen verbeteren, maar de geluidskwaliteit zou er niet minder om moeten zijn. Door lagen van twee millimeter dik gerecycled papier tussen massieve, gefreesde aluminiumplaten te klemmen, wordt het papier volgens de fabrikant zo stijf als beton. Bovendien zit er geen akoestische demping in de luidspreker die de zuiverheid van het geluid kunnen beschadigen. Ten slotte is er volgens Flare Audio geen behoefte aan enige vorm van elektronische correctie (EQ).

De lagen harde papiervellen vormen honderden wervelingen. Deze wervelingen gedragen zich als kleine zeven, omvatten de driver, vangen geluid op maar laten lucht door om de druk langzaam te laten ontsnappen. Flare Audio stelt dat de driver hierdoor vrij kan bewegen. Het resultaat is kristalheldere, nauwkeurige geluidsweergave, zonder vervorming of ongewenste effecten die het gevolg zijn van traditionele luidsprekerontwerpen, aldus Flare Audio

Flare Audio Zero: drijvende cirkels

De Zero-productlijn is een modulair ontwerp bestaande uit drie luidsprekers genaamd 8.1, 12 en 21, die als een reeks “zwevende” cirkels verschijnen. De luidsprekers zijn gezamenlijk verkrijgbaar in verschillende modellen die in onbeperkte formaties kunnen worden ingezet. Gebruikers kunnen dus eenvoudig hun gewenste set samenstellen.

Aan de achterzijde van het Zero 8.1-model zorgen een wandmontageoptie en diamantvormige 'zwaarden' ervoor dat de luidspreker uniek en elegant kan worden gestapeld. Met optionele poten kunnen de Zero 12- of Zero 8.1-modellen ook afzonderlijk op bijvoorbeeld een plank worden gemonteerd.

Flare Audio Zero: aangepaste opties

Door het ontwerp aan te passen, is Zero uniek om mee te werken, zowel in geluidsmatig als visueel. Kleurenschema's, huisstijl en het ontwerp en kleurenschema van de luisterruimte kunnen allemaal worden ondersteund en verbeterd met behulp van de unieke aanpassing van Zero. Deze nieuwe versie van de originele Project Zero-luidspreker, voor het eerst vier jaar geleden uitgebracht in inch-dik aluminium voor een prijs van 250.000 Britse ponden, kan nu worden verkregen voor minder dan een tiende van die prijs.

Bovendien is dit het gevolg van de vastberadenheid van Flare om een milieuvriendelijk model te maken tegen een concurrerende prijs. Dit maakt de Zero-productlijn naar eigen zeggen ideaal voor gebruik in clubs, bars, hotels, kantoren, thuis- en professionele bioscooptoepassingen en andere huishoudelijke omgevingen.

Flare Audio Zero Amp

Flare Audio heeft ook een versterker uitgebracht. Deze achtkanaals versterker biedt een combinatie van kracht en audioprestaties geïntegreerd met unieke DSP. Overgedimensioneerde voedingen met hoge capaciteit zorgen ervoor dat de volledige vermogensspecificatie kan worden geleverd in twee Ohm met alle kanalen aangestuurd. De Amp werkt in klasse D en kan volgens opgave van Flare Audio maar liefst 20 kWatt leveren.

Flare Audio Zero: prijzen en leveringsinformatie

Flare Audio levert de Zero-luidsprekers via de in Londen gevestigde dealer Selfridges & Co of rechtstreeks via de eigen website. Wie op zoek is naar prijzen en meer informatie kan kijken op de website van Flare Audio.

EDITORS' CHOICE