NIEUWSMelco

Melco S100: alle nullen en enen op de juiste tijd op de juiste plaats

Het Japanse audiomerk Melco heeft de S100 aangekondigd, die in de maand november op de markt zal komen. De S100 is een hoogwaardige netwerkswitch met naar eigen zeggen audiofiele technologie aan boord en biedt volgens de makers een verbeterde geluidskwaliteit aan elk netwerkaudioapparaat dat een Ethernet-verbinding gebruikt.

Melco S100: netwerkswitch

Bij de ontwikkeling van de nieuwe S100 kon Melco gebruik maken van de expertise van het ontwerpteam van het veel grotere moederbedrijf Buffalo Technology om aldus een complete oplossing voor audiofiele netwerkswitches te creëren. Het resultaat? De nieuwe S100, die zijn werelddebuut maakt op de UK Hi-Fi Show Live 2019, is ontworpen om niet alleen de digitale muziekbibliotheken van Melco aan te vullen, maar ook om een duidelijk en eenvoudig upgradepad te bieden voor alle systemen die Ethernet voor audio gebruiken, vooral apparaten die Roon-apparaten en streamingdiensten zoals TIDAL en Qobuz gebruiken.

De S100 beschikt over geavanceerde architectuur, in tegenstelling tot alle andere netwerkswitches. De S100 beschikt over een voor audio geoptimaliseerd moederbord met een pakketbuffer van 1,5 MB, een krachtige processor en afvlakcondensatoren van audiokwaliteit. Het geluidsarme ontwerp, gecombineerd met zeer nauwkeurige gegevensverwerking, geeft de S100 compromisloze geluidskwaliteit bij gebruik met Ethernet-audioapparaten, aldus Melco.

De verwerking van het datasignaal door de S100 is geoptimaliseerd voor gebruik met netwerkschijven (NAS), routers, Roon Core-processorapparaten, Roon Bridges en, natuurlijk, Melco's N1, N10, N100 digitale muziekbibliotheken. De S100 heeft dezelfde trillingsisolerende aluminium chassisconstructie en vormfactor zoals ook te zien in de N10-serie van Melco.

Melco S100: achtergrond

“Digitale muziek vertrouwt op perfect getimede gegevens in een ruissarme omgeving. Daarom is de beperking voor geluidskwaliteit op een Ethernet-netwerk het netwerk zelf, plus de gebruikte componenten. Standaard IT-onderdelen zijn ontworpen om goedkoop en effectief te zijn voor pc-gegevens en gaming enz. en zijn gewoon onvoldoende voor digitale muziek van hoge kwaliteit,”aldus de verklaring van de fabrikant.

Hoogwaardige beheerde netwerkswitches kunnen, met enige vakkennis, worden geoptimaliseerd voor de verwerking van digitaal audiosignaal, maar zelfs met de toevoeging van afzonderlijke voedingen zijn er volgens Melco ernstige beperkingen. Melco's S100 is puur voor audio ontworpen en gefabriceerd door een technisch expertteam onder leiding van de heer Hayashi. Alan Ainslie, General Manager van Melco Audio, stelt het als volgt: “met de veelgeprezen Melco N1-serie hebben we de gegevenswisseling van het gegevenspad (server naar speler) geëlimineerd en de geluidskwaliteit enorm verbeterd. Maar het was nog steeds duidelijk dat de rest van het netwerk effect had. Het was misschien minder duidelijk op mindere systemen, maar zodra we al het andere hadden opgelost, bleef het een zeurend probleem. Het werk begon om precies te analyseren wat er aan de hand was en de resulterende S100 lost die laatste zeurende problemen met de geluidskwaliteit op. Cruciaal is dat, hoewel de S100 duidelijk geschikt is voor Melco-eigenaren die de Player Ethernet-poort gebruiken, het verschil dat een S100 kan brengen voor niet-Melco-systemen vrij verrassend is, vooral voor het zware verkeer dat in een Roon-omgeving wordt gecreëerd, evenals voor streamingdiensten zoals TIDAL en Qobuz, waarbij de gegevens ernstig zijn aangetast op zijn reis van de servers op afstand naar het huis van de gebruiker. De S100 herstelt de magie van de bronstream, zoals geen IT-apparaat dat kan.”

Melco S100: kenmerken

  • Tien poorten: vier 100 Mb poorten met RJ45, vier 1 Gb poorten met RJ45, twee SFP-glasvezelpoorten
  • Audiospecifiek moederbord met 1,5 MB pakketbuffer
  • Krachtige moederbordprocessor met audioclass condensatorbank
  • Ruissarme en zeer nauwkeurige gegevensverwerking
  • Interne pakketverkeersinstellingen al geoptimaliseerd voor een reeks NAS-schijven, niet alleen voor Melco
  • LED uitschakelingsfunctie die ruis vermindert
  • Robuuste trillingsisolerende constructie als aanvulling op de N10-serie van Melco

Melco S100: prijs en leveringsinformatie

In de loop van november zou de S100 op de markt moeten komen. We weten nog niet hoeveel de S100 in Nederland zal gaan kosten. Meer weten? Kijk dan op de website van Melco.

MERK

EDITORS' CHOICE