NIEUWS

Keces Sphono: phono-trap met vier ingangen en losse voeding

Het in Taiwan gevestigde Keces Audio heeft een nieuwe phono-versterker aangekondigd genaamd Sphono. De Sphono bestaat uit twee kasten, één voor de lineaire voeding en de ander voor de versterkerschakelingen. De gebruiker heeft vier ingangen tot zijn beschikking: twee voor mm-elementen en twee voor mc-elemenenten. De Sphono is verregaand instelbaar.

Keces Sphono: hoogwaardige instelbare phono-versterker

Het Taiwanese audiobedrijf Keces Audio heeft de Sphono gelanceerd, een instelbare phono-versterker waarvan de voeding in een aparte kast is ondergebracht. De gebruiker kan vier elementen tegelijk aansluiten, twee stuks mm en twee stuks mc, en alle ingangen afzonderlijk instellen met de microswitches op het achterpaneel.

Het regelbereik is tamelijk ruim. Voor mc-elementen kan een impedantie tussen 56 Ohm en 47 kOhm worden gekozen. Voor mm-elementen kan een capaciteit tussen 47 en 470 pF worden gekozen. De meeste gangbare elementen zullen dus wel kunnen worden aangesloten. Desgewenst kan een subsonisch filter (antirumble) worden ingeschakeld. De versterkingsfactor kan met 6 dB worden verhoogd. Voorts kan de gebruiker kiezen tussen de RIAA-curve en de IEC-standaard. Het uitgangssignaal wordt opgepikt via cinch of XLR-aansluitingen.

De Sphono heeft een frequentiebreik van 20 Hz tot 20 kHz. De A-gewogen S/R-verhouding is voor mm-elementen 96 dB. Voor mc-elementen is dat 82 dB.

Keces Sphono: prijs en leveringsinformatie

De Sphono is te koop voor 2.500 euro en is uitsluitend leverbaar in het zwart.

EDITORS' CHOICE