NIEUWSLinn

Linn Series 3 is een luxueuze draadloze streamingluidspreker


Sinan Kökbugur | 12 oktober 2019 | Fotografie Fabrikant | Linn

Het in Schotland gevestigde Linn was één van de eerste audiobedrijven die in 2007 de weg effende voor muziekstreamers, hoewel er naar eigen zeggen geen prioriteit is om altijd de eerste zijn. Het in Glasgow gevestigde bedrijf heeft zijn allereerste draadloze luidspreker, de Linn Series 3, onthuld. Ja, hij is prachtig, en duur: 2.950 Britse ponden. Prijsinformatie voor Nederland is nog niet beschikbaar.

Linn Series 3: mooi en eenvoudig te bedienen

De nieuwe eivormige luidspreker, die ook een beetje lijkt op de bovenkant van een wijnglas, is gebaseerd op het geavanceerde streaming-platform van Linn, dat gebruikers toegang geeft tot netwerkservers en hi-res-diensten zoals Tidal en Qobuz via de Linn-bedieningsapp. De Series 3 ondersteunt ook Apple AirPlay, Spotify, Roon en Bluetooth. Ook is een HDMI ARC-aansluiting geplaatst zodat de luidspreker eenvoudig met een televisie kan worden verbonden. Via een Alexa- of Siri-luidspreker kan van spraakbesturing gebruik worden gemaakt.

Met een Exakt-poort kan een Series 3-luidspreker worden aangesloten op een licht aangepaste 'slave'-versie (die 2.450 Britse ponden kost) om aldus een stereopaar te vormen. En multi-room is ook een optie voor mensen die exemplaren in verschillende kamers hebben staan.

In overeenstemming met de nieuwste muziekstreamer van Linn, de Selekt DSM, heeft de Series 3 zes vooraf ingestelde knoppen die snelkoppelingen bieden tot 'vastgezette' afspeellijsten, albums, radiostations en dergelijke. De knoppen zitten aan de glazen bovenkant en worden door honderd LEDjes verlicht

De eigen Exakt-technologie van Linn, oorspronkelijk ontwikkeld voor het Klimax-systeem,  is gericht op het verminderen van fasefouten door opzettelijk de weergave van hogere frequenties iets te vertragen zodat ze tegelijk met de lagere frequenties bij het oor van de luisteraar aankomen. Voorts wordt een muzieksignaal zo lang mogelijk in het digitale domein gehouden om eventuele degradatie veroorzaakt door signaalverwerking te voorkomen of in elk geval te verminderen. De Series 3 is het eerste product van Linn met plug-and-play-opstelling. Installatie en configuratie zouden heel eenvoudig moeten zijn.

Linn Series 3: leveringsinformatie

De Series wordt geleverd met zilveren en gouden frontroosters, de laatste zijn exclusief voor warenhuis Harrods in Londen, waar de luidspreker nu beschikbaar is. Volgend jaar zal de distributie worden uitgebreid naar andere dealers van Linn.

MERK

EDITORS' CHOICE