NIEUWS

Weens Philharmonisch Orkest en streamingdienst Idagio gaan samenwerken

Het wereldberoemde Weense Philharmonisch Orkest en de Duitse streamingdienst Idagio hebben vandaag aangekondigd om te gaan samenwerken. Idagio, een streamingdienst die is gespecialiseerd in klassieke muziek, zal zes concerten per seizoen beschikbaar maken voor abonnees. Ook zullen orkestleden geselecteerde albums gaan aanbevelen en afspeellijsten voor abonnees gaan samenstellen.

Weens Philharmonisch Orkest en Idagio

Het in 1842 opgerichte Weens Philharmonisch Orkest zal de Global Artist Tools van Idagio als een centraal element in de online distributie van muziek gaan gebruiken. Deze tools maken het voor orkesten en klassieke muziek artiesten eenvoudiger om hun muziek wereldwijd te distribueren. Idagio, gevestigd in Berijn, is naar eigen zeggen de eerste streamingdienst die integraal onderdeel wordt van het distributie-portfolio van het Weens Philharmonisch Orkest.

Daniel Froschauer, leider van het Weense orkest, zegt zich te verheugen op de samenwerking en het bereiken van met name jonge luisteraars. Liefhebbers kunnen straks eenvoudig en laagdrempelig concerten luisteren, overal in de wereld. Ook Till Janczukowicz, oprichter en CEO van Idagio, zegt zich te verheugen op de nieuwe mogelijkheden die de samenwerking gaat brengen. Tijdloze muziek is straks eenvoudig beschikbaar voor bestaande fans en voor nieuwe fans is er straks een hele wereld te ontdekken.

Global Artist Tools maakt het voor artiesten en orkesten mogelijk om opnamen en afspeellijsten via social media zoals Facebook, Twitter of LinkedIn en later ook via WhatsApp te delen. De in november 2019 nieuw uit te brengen webspeler geeft de mogelijkheid om albums en afspeellijsten op een eigen website te integreren. Luisteraars kunnen dan stukjes met een lengte van dertig seconden horen. Na registratie bij Idagio kan alles worden geluisterd.

Zoals gezegd zal Idagio concerten van het Weens Philharmonisch Orkest beschikbaar gaan maken voor luisteraars/abonnees. Dit jaar zullen de volgende concerten beschikbaar komen via Idagio:

  • Christian Thielemann, programma: Anton Bruckner Symphony No. 8 in C minor, WAB 108 (Fassung Haas), uit te voeren op 13 oktober 2019
  • Christoph von Dohnányi, programma: György Ligeti – Atmosphères, Richard Wagner – Lohengrin, Prelude, Alban Berg, Concerto for violin and orchestra, “Dem Andenken eines Engels”, uit te voeren op 24 november 2019
  • Mariss Jansons, programma: Béla Bartók – Concerto for Orchestra, Sz 116, Sergei Rachmaninov – Rhapsody on a theme by Paganini, op.43, Maurice Ravel – La Valse, Poème chorégraphique pour orchestre, uit te voeren op 1 december  2019

Orkestleden zullen afspeellijsten samenstellen en commentaar en nadere informatie geven over de gekozen muziek. Orkestleider Daniel Froschauer en algemeen directeur Michael Bladerer zullen de aftrap geven.

Meer weten? Kijk dan op de website van het Weens Philharmonisch Orkest of de website van Idagio.

EDITORS' CHOICE