NIEUWSSonos

Sonos start met verhuur van luidsprekers

Het Amerikaanse Sonos is onlangs zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven gestart met een abonnementsdienst. Klanten kunnen de luidsprekers van Sonos huren en de huur zou maandelijks opzegbaar zijn. Er zijn drie verschillende abonnementen. Bij het duurste abonnement is de installatie gratis, voor wie in regio Amsterdam woont.

Sonos Flex: luidsprekers niet alleen te koop, maar ook te huur

Sonos is gestart met een abonnementendienst voor zijn luidsprekers. Met de nieuwe dienst die Sonos Flex heet, kunnen gebruikers meerdere samenstellingen speakers voor een vast bedrag per maand in huis halen.

Sonos Flex biedt momenteel drie abonnementsvormen. Het goedkoopste abonnement kost 15 euro per maand en biedt gebruikers twee Sonos One-speakers. Voor 25 euro per maand wordt het te huren pakket uitgebreid met een Sonos Beam soundbar. Het duurste abonnement kost 50 euro per maand. Voor dit bedrag krijgt de gebruiker een Playbar soundbar, twee One-speakers en een Sub, de draadloze subwoofer van Sonos. Alle pakketten zijn er in zwart en wit. De Playbar is er overigens alleen in een zwarte uitvoering.

Sonos Flex: altijd de nieuwste luidsprekers

Volgens Sonos zijn abonnees verzekerd van de nieuwste Sonos-speakers. Als er een nieuw model verschijnt kunnen abonnees hun oude speakers straks omruilen voor de nieuwe modellen. Ook kan Sonos Flex maandelijks opgezegd of gewijzigd worden. Bij het duurste abonnement van 50 euro per maand is installatie thuis inbegrepen, maar vooralsnog alleen in de regio Amsterdam. De nieuwste Sonos-speaker, de draadloze Move, is overigens (nog?) niet binnen het abonnement verkrijgbaar. De niet-luidsprekers van Sonos, zoals de Amp en de Connect, zijn niet op huurbasis in huis te halen.

De dienst is heel stilletjes gelanceerd en lijkt alleen in Nederland beschikbaar. Gebruikers die een abonnement nemen, zijn, afhankelijk van het gehuurde pakket, de eerste twee tot drie jaar goedkoper uit dan wanneer zij de speakers in één keer zouden kopen. Als meer tijd verstrijkt, gaat de gebruiker per saldo meer betalen dan wanneer hij de luidsprekers had gekocht. Per saldo is het huren van de luidsprekers van Sonos misschien wel flexibel, maar intussen dus niet goedkoop. Op een termijn van meer dan drie jaar is kopen immers goedkoper dan huren.

We zijn benieuwd of dit verdienmodel aan zal slaan bij de consument.

EDITORS' CHOICE