NIEUWSTriangle

Triangle Borea: nieuwe productlijn van luidsprekers

De Franse luidsprekersfabrikant Triangle heeft een nieuwe productlijn genaamd Borea gelanceerd. De nieuwe Borea-luidsprekers zijn voorzien van techniek die ook in de Esprit EZ-productlijn is gebruikt. Zowel de muziekliefhebber als de liefhebber van een thuisbioscoop zou zijn gading moeten kunnen vinden bij de nieuwe Borea-productlijn van Triangle. 

Triangle Borea: familie met zes leden

Borea is de naam van een nieuwe productlijn van de Franse luidsprekerbouwer Triangle. Volgens Trianlge hebben de luidsprekers techniek van duurdere modellen overgenomen, o.a. van de Esprit EZ-productlijn.

De tweeter in de Borea’s zijn naar eigen zeggen een uitvoering van de volgende generatie EFS (Efficient Flow System). De silk dome heeft een diameter van 25 millimeter en wordt aangedreven door een neodymium-magneet. De tweeter heeft een gedeeltelijke hoornconstructie waardoor reflecties worden verminderd.

De middentoners hebben een conus die is gemaakt van 100% natuurlijk cellulosepapier zonder oppervlaktebehandeling. De vorm en het profiel van de conus zijn opnieuw ontworpen om de stijfheid te verhogen.

De woofers hebben een conus die is gemaakt van glasvezel.

Triangle Borea: Driver Vibration Absorption System

Triangle heeft uitgebreid onderzoek gedaan om interne trillingen in de kast te verminderen. Alle luidsprekers in de Borea-reeks hebben geperforeerde interne panelen in MDF- en EVA-schuim, waardoor de combinatie van driver en kast wordt versterkt. Dit innovatieve concept vermindert niet alleen het trillingsgedrag van de constructie, maar absorbeert ook de trillingen die worden gegenereerd door de beweging van de basdrivers. Dit eigen systeem dat uniek is voor Triangle wordt DVAS genoemd (Driver Vibration Absorption System).

Aan het einde van elke interne versterking, zorgt een hoge dichtheid EVA-schuimpakking voor het contact tussen de motor van de transducer en de versterking. De trillingen van de aandrijving die worden gegenereerd door de ophanging van de conus worden op deze wijze naar eigen sterk beperkt. Het resultaat? Het DVAS-systeem vermindert de trillingen van de luidspreker aanzienlijk en versterkt het begrip neutraliteit en helderheid tijdens het luisteren. Het resulteert in een betere luisterervaring zonder kleuring of kastruis.

Triangle Borea: ontkoppeling en luidsprekerfrontjes

Elke luidspreker van het Borea-assortiment heeft zijn eigen ontkoppelingssysteem. De monitor- en centermodellen zijn uitgerust met rubberen kussens, die de luidsprekers beschermen en de overgedragen trillingen beperken. De vloerstaanders hebben een voetstuk, dat zorgt voor een grotere stabiliteit, waarop vier inzetstukken de implementatie van ontkoppelingspennen mogelijk maken. Rubberen kussens worden ook geleverd als de vloer het gebruik van spikes niet toestaat.

De afneembare luidsprekerfrontjes zijn magnetisch bevestigd, zonder zichtbare inzetstukken of schroeven. Het wordt aanbevolen om de roosters te verwijderen wanneer naar de luidsprekers wordt geluisterd, omdat deze het geluid kunnen beïnvloeden.

Triangle Borea: prijzen en leveringsinformatie

De luidsprekers zijn leverbaar in de uitvoeringen walnoothout, zwart en wit.

BR09, drieweg vloerstaander, vijf drivers: 1.199 euro per paar
BR08, drieweg vloerstaander, vier drivers: 999 euro per paar
BR07, 2 ½-weg vloerstaander, drie drivers: 849 euro per paar
BR03, tweeweg monitorluidspreker, twee drivers, 399 euro per paar
BR02, tweeweg monitorluidspreker, twee drivers, 319 euro per paar
BRC1, tweeweg centerluidspreker, drie drivers, 249 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE