NIEUWSMetronome

Métronome voltooit AQWO-productlijn

De Franse fabrikant Métronome heeft twee producten aan zijn AQWO-productlijn toegevoegd. De eerste is een (sa)cd/loopwerk genaamd Métronome t | AQWO SACD / CD-transport en de tweede is een DA-converter genaamd Métronome c | AQWO DAC. We weten nog niet wanneer de nieuwe apparaten in de winkel zullen liggen, maar de beschikbare informatie willen wij alvast met onze lezers delen. 

Métronome AQWO: (sa)cd-loopwerk en DA-converter

“Deze nieuwe producten zijn helemaal door ons interne ontwerpbureau ontwikkeld en zijn het resultaat van mijn beslissing om de productlijnen van Métronome volledig te vernieuwen. We hebben  de AQWO-productlijn in 2018 gelanceerd en het heeft nog een jaar geduurd om het top high-end loopwerk en de DA-converter te voltooien. We hebben ons uiterste best gedaan zodat deze twee apparaten waardige opvolgers zijn van de legendarische T8- en C8-producten,” aldus Jean Marie Clauzel, eigenaar en ontwerper van het Franse audiobedrijf Métronome.

Het top-loading (sa)cd-loopwerk dat wordt gebruikt in de nieuwe t | AQWO is gebaseerd op een professioneel aandrijfmechanisme van D&M, maar Métronome zegt dat het bedrijfseigen verbeteringen heeft aangebracht om de prestaties te verbeteren. De c | AQWO DAC gebruikt een paar chips van het type AK4497 (één per kanaal) die PCM tot 32-bit/768 kHz kunnen converteren DSD in native vorm tot DSD512. De nieuwe DA-converter heeft viif digitale ingangen: AES/EBU, S/PDIF, Toslink, USB en HDMI I²S.

Het uitstekende analoge Métronome-geluid is gebaseerd op de combinatie van uitzonderlijke componenten en de voortreffelijkheid van de externe voedingen van Elektra. Het loopwerk heeft een voeding gebaseerd op drie ringkerntransformatoren met zeven regellijnen. De voeding van de DA-converter heeft zelfs vier transformatoren met elf regellijnen.

Métronome t | AQWO en c | AQWO : prijzen en beschikbaarheid

We weten nog niet wanneer de nieuwe producten van Métronome in de winkel zullen liggen. Het loopwerk gaat voor een bedrag van 19.900 euro over de toonbank. De DA-converter heeft een adviesprijs van 19.200 euro.


EDITORS' CHOICE