NIEUWSMarten

Luidsprekers van Marten in portfolio van dealer Audio21 in Heerde

Audio21 is een dealer van hoogwaardige audioapparatuur, gevestigd in een zeer bijzonder pand in het plaatsje Heerde, tussen Apeldoorn en Zwolle. Een nouveauté bij deze high-end winkel is dat de luidsprekers van het Zweedse merk Marten hun intrede in het assortiment hebben gedaan. De modellen die op dit moment beluisterd kunnen worden zijn de Miles-5, Oscar Duo, de Oscar Trio en de Coltrane-3.

Luidsprekers van Marten te beluisteren bij Audio21

“De luidsprekers van de Zweedse luidsprekerbouwer Marten hebben een langdurige reputatie opgebouwd om een extreem realistische weergave te kunnen presenteren. Verpakt in een minimalistische perfectie. Dit Zweedse bedrijf heeft het werken met de drivers van het Duitse Accuton tot een kunst verheven. Precies het juiste evenwicht in openheid, helderheid, dynamiek en realisme. Uiteindelijk de hamvraag; weten ze uw emoties te beroeren? Audio21 nodigt u van harte uit om eens vrijblijvend kennis te maken met deze bijzondere luidsprekers,” aldus contactpersoon Mark van Braam.

De Oscar Trio en Oscar Duo zijn de nieuwste producten van Marten. Hoofdontwerper Leif Olofsson wist met behoud van de Marten kwaliteit, zowel constructief als geluidstechnisch, met de Oscar Trio een werkelijk competitief model te ontwerpen.

Als eerste in de Benelux, is de Marten Oscar Trio te beluisteren bij Audio21 en behoort ze tot de huiscollectie. De klank is zeer precies, maar gelijktijdig ook vergevingsgezind. Een lekker geluid, welke de kamer inrolt. Een hoog oplossend vermogen en wat Audio21 uiterst belangrijk vindt, extreem homogeen; zoals elk Marten product. Goed doordacht en uitontwikkeld.

Een paar interessante cijfers over de Oscar Trio: frequentiebereik van 27 Hz tot 27 kHz, rendement 89 dB, gewicht circa 30 kilogram, afmetingen 109 x 40 x 20 centimeter, WBT terminals, intern Jorma bekabeling. Prijs 9.500 euro per paar (pianolak wit, zwart, walnoot mat)

De Marten Miles is een bekende en inmiddels speelt de vijfde generatie. De Miles-5 heeft drie keramische drivers, die een schoon en extreem realistische weergave genereren. Opvallend ruimtelijk, maar wat op opvalt is dat de kostbare keramische driver van Accuton niet opvallen. Of klankmatig anderzijds aanwezig zijn. Het makkelijke impedantieverloop en relatieve hoge rendement, maken aansturing met elke buizenversterker mogelijk. Dit is naar eigen zeggen een voorwaarde voor Audio21. De relatief bescheiden afmeting maakt dat de Miles zichzelf makkelijk ‘wegcijfert’, ook vanwege het lichtjes naar achteren ‘leunen’.

Een paar interessante cijfers over de Miles: frequentiebereik van 28 Hz tot 40 kHz, rendement 90 dB, gewicht circa 30 kilogram, afmetingen 116 x 32 x 22 centimeter, WBT terminals, intern Jorma bekabeling. Prijs € 14.300,– per paar.

Audio21 voert onder andere de volgende merken:

Davone - Diesis audio - Dynavector - Estelon - GamuT - Gold Note - Gryphon - Holborne - Jadis electronics - JBL - Jelco - Kuzma - Marten - MastersounD - Nordost - Nottingham Analogue - Ortofon - Pathos acoustics - Synthesis - Temporal Coherence - Transrotor - Trenner&Friedl - Transfiguration - Transrotor - e.a.

Adres en contactgegevens Audio21

Audio 21
Dorpsstraat 44
8181 HS Heerde
Tel. +31 (0) 6 – 2604 8506
www.audio21.nl
Contactpersoon: Mark van Braam

EDITORS' CHOICE