NIEUWSNAD

Lenbrook voegt Google’s spraakbesturing toe aan BluOS


Sinan Kökbugur | 11 september 2019 | Fotografie Fabrikant | NAD

Lenbrook International heeft aangekondigd dat haar BluOS-besturingssysteem, aanwezig in producten van Dali, NAD en BlueSound, binnenkort de stemassistent van Google zal gaan ondersteunen. Vanaf 8 oktober zou het allemaal moeten werken, na installatie van een firmware-update.

Google’s spraakbesturing voor Dali, NAD en BlueSound

Gebruikers die een product bezitten met BluOS-software aan boord zullen op of omstreeks 8 oktober gevraagd worden om de firmware van hun product bij te werken. Zodra de firmware is vernieuwd, kan muziek worden gekozen en gemanipuleerd met behulp van spraakopdrachten vanaf elk Google Home.

Google’s Voice Assistant in BluOS reageert op een reeks opdrachten via elk Google Home-apparaat dat op het netwerk is aangesloten, inclusief afspelen / pauze, volgende / terug, shuffle aan / uit en het beheren van de afspeelwachtrij voor de meeste gebruikersbibliotheken en muziekdiensten. Een volledige lijst met opdrachten zal worden gepubliceerd in de ondersteuningsdocumentatie op de BluOS-website.

Google Voice Assistant sluit zich aan bij Alexa van Amazon als onderdeel van de spraakbesturingsstrategie van BluOS. Deze strategie omvat de oprichting van BluVoice, de spraakbesturingsinterface die fungeert als intermediair tussen BluOS en een compatibele spraakassistent.

Meer weten? Belangstellenden worden uitgenodigd in de Lenbrook Booth 2520, hal F op de CEDIA Expo die van 12 tot 14 september wordt gehouden in het Colorado Convention Center in de VS waar Google’s Voice Assistant wordt gedemonstreerd. Dat is niet naast de deur. Er zullen binnenkort vast ook wel gelegenheden komen om de functionaliteit te proberen op een adres meer in de buurt.

MERK

EDITORS' CHOICE