NIEUWS

Genuin Audio presenteert phono-trap Pearl

Het in Duitsland gevestigde audiobedrijf Genuin Audio heeft een phono-voorversterker gepresenteerd die meedoet aan de bovenkant van de markt. Het apparaat is bedacht door de bekende ontwikkelaar Walter Fuchs en combineert de expertise van de Duitse high-end audio-veteraan die gedurende decennia is verzameld.

Genuin Audio Pearl: instelbare phono-trap voor mm-elementen en mc-elementen

De nieuwe Pearl van Genuin Audio is ontworpen voor de gelijktijdige verbinding van twee draaitafelelementen van verschillende bouwtypen. De mc-vertakking is symmetrisch ontworpen en daarom te verbinden via XLR-aansluitingen, terwijl een mm-element zijn verbinding asymmetrisch vindt via cinch-aansluitingen. Met DIP-switches kan de Pearl aan zo ongeveer elk element worden aangepast. De versterkingsfactor, capaciteit (MM) en weerstand (MC) kunnen worden geregeld.

De behuizing van de Pearl bestaat uit een binnenschaal van plaatstaal, waarop de extra buitenschaal van aluminium stevig is vast geschroefd. In combinatie met de trillingsgedempte ontkoppelvoeten leidt deze structuur volgens de fabrikant tot een uitgesproken schok- en trillingsbestendigheid.

De voeding van de Pearl bevindt zich in een aparte behuizing. Stroom wordt geleverd door een 250-VA ringkerntransformator die stroom krijgt van een lijnfilter met DC-onderdrukking. Om elke mogelijke rimpel uit het stroomnet te onderdrukken, heeft de voedingseenheid een afvlakcapaciteit van 40.000 μF. In de kast van de Pearl bevindt zich nog eens 80.000 μF aan condensators. Dergelijke constructieve maatregelen dienen het beschermen van de fragiele phono-signalen tegen elektrische en mechanische interferentie. Het resultaat: een extreem rustgevend geluid tegen een diepzwarte achtergrond, aldus Genuin Audio.

Genuin Audio Pearl: prijs en leveringsinformatie

De Pearl van Genuin Audio is leverbaar in zilverkleurige en zwarte uitvoering en heeft een adviesprijs van 4.990 euro.


EDITORS' CHOICE