NIEUWSFyne Audio

Fyne Audio verbetert receptuur F502 met SP edition

De in Schotland gevestigde luidsprekerbouwer Fyne Audio heeft zijn bestaande model F502 onder handen genomen en een Special Production editie uitgebracht. Feitelijk zijn een aantal componenten uit de grotere en duurder grote broer F702 in de behuizing van de F502 geplaatst. Binnenkort staan de nieuwe luidsprekers in de winkel.

Fyne Audio F502 SP

“Stel je voor dat je enkele componenten van een bestaande serie vervangt met die van je duurdere serie. Dat is precies wat ze bij Fyne Audio hebben gedacht toen ze de 20cm IsoFlare driver en de 20cm bas/mid driver uit de F702 in de behuizing van de F502 schroefden.

Uiteraard moest de cryogene behandeling die het cross-over van de F702 ondergaat ook op die van de F502SP worden toegepast, die voor de gelegenheid ook onder handen is genomen. Tenslotte werd ook de aluminium sandwich plint van de F702 aangepast zodat deze onder de F502SP paste en als eindresultaat te komen tot deze getunede versie van de standaard F502.

De toevoeging SP is dan ook niet zomaar. Dit nieuwe ontwerp presteert als zijn duurdere evenknie, heeft een kaarsrechte frequentierespons en mag zich verzekerd zien van een buitengemeen muzikale afbeelding. De F502SP is verkrijgbaar in het hoogglans zwart en wit. Nieuw is de walnoten afwerking met een laklaag die zo diep van glans is dat je je erin zou verdwalen. Binnenkort beschikbaar bij enkele geselecteerde Fyne Audio dealers voor 1.999 euro per stuk in hoogglans zwart en wit en 2.299 euro per stuk in hoogglans walnoot,” aldus de Nederlandse importeur HNNY.

Meer informatie op www.hnny.nl.

EDITORS' CHOICE