NIEUWSMcIntosh

McIntosh MA352: hybride geïntegreerde versterker

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft de MA352 aangekondigd, een geïntegreerde stereoversterker met buizen in de voortrap en halfgeleiders in de eindtrap. De klank van buizen wordt op deze wijze gecombineerd met de kracht van halfgeleiders. Naar verwachting zal de nieuwe versterker aan het eind van september op de markt komen.

McIntosh MA352: combinatie van buizen en transistors

Eind 2017 heeft McIntosh zijn eerste hybride versterker uitgebracht genaamd MA252. Naar eigen zeggen is de MA352 afgeleid van de MA252, Als we naar de specificaties kijken, lijkt de MA352 vooral een zwaarder uitgevoerde versie van de MA252.

Net als de MA252 heeft de MA352 buizen in de voortrap: twee stuks 12AX7A en twee stuks 12AT7. De eindtrappen zijn voorzien van transistors en kunnen 200 Watt per kanaal aan acht Ohm of 320 Watt per kanaal aan vier Ohm leveren. Natuurlijk is de MA352 voorzien van de iconisch blauwe VU-meters die het uitgangsvermogen weergeven.

De MA352 is voorzien van twee gebalanceerde ingangen (XLR) en drie ongebalanceerde ingangen (cinch). Ook heeft de MA352 een draaitafelingang geschikt voor mm-elementen met een instelbare belasting. De luidsprekerklemmen zijn verguld en zwaar uitgevoerd. Wie een andere eindversterker of een subwoofer zou willen aansluiten kan daarvoor de voorversterkeruitgang gebruiken. De MA352 heeft geen digitale ingangen.

Alle zelfontwikkelde techniek van McIntosh is ook aanwezig in en op de MA352. Monogrammed Heatsinks? Check. Power Guard beveiliging? Check. Sentry Monitor? Check. High Drive hoofdtelefoonversterker met Headphone Crossfeed Director? Check. De MA352 heeft ook een vijfbands toonregeling. Dat heeft de MA252 niet.

Het uiterlijk is volledig volgens de stijlregels van McIntosh: een roestvrijstalen chassis voorzien van logo’s aan beide zijkanten, een centraal logo dat oplicht bij inschakeling, glazen frontpaneel, blauwe VU-meters met uitschakelbare verlichting en aluminium draaiknoppen.

McIntosh MA352: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe MA352 van McIntosh zal op het aanstaande Rocky Mountain Audio Fest in de VS aan het publiek worden getoond. Aan het eind van de maand september zal hij in de VS op de markt komen en de rest van de wereld zal snel volgen. De MA352 heeft in Nederland een adviesprijs van 8.499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE