NIEUWSFiio

FiiO onthult EH3 NC bluetooth-koptelefoon met ANC


Sinan Kökbugur | 21 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Fiio

Het Chinese audiobedrijf FiiO bouwt vooral draagbare muziekspelers en in-ear hoofdtelefoons. Het bedrijf heeft nu zijn eerste over-ear model hoofdtelefoon aangekondigd, genaamd EH3 NC. De nieuwe hoofdtelefoon is meteen ook een draadloos model voorzien van noise-cancelling techniek. Over een maand of twee zou hij in de winkel moeten liggen. 

FiiO EH3 NC: draadloze hoofdtelefoon met Active Noise Cancelling

Vrijwel iedere hoofdtelefoonbouwer heeft tegenwoordig één of meer draadloze modellen, al dan niet voorzien van Active Noise Cancelling(ANC). Het Chinese FiiO, dat vooral bekend is van zijn in-ear hoofdtelefoons en draagbare audio, heeft nu de EH3 NC aangekondigd, het eerste over-ear model dat ook meteen is voorzien van ANC. Oorspronkelijk bekend als de FiiO EH3, kwam het product in de maak voor het eerst naar boven toen James Chung, CEO van FiiO, op 26 maart 2018 een weergave van het ontwerp aan de wereld liet zien, maar sindsdien is er dus nog het nodige aan het ontwerp gesleuteld en geëvolueerd.

Momenteel heeft het bedrijf in de laatste pre-productiefase ervoor gekozen om de EH3 NC te onthullen op de International Headphone Expo in Chengdu, China en liefhebbers hebben feedback gegeven over het prototype van de pre-productie. Inmiddels zou de nieuwe EH3 NC rijp zijn voor productie.

De EH3 NC is dus FiiO’s eerste poging om een bluetooth-oortelefoon op de markt te brengen. De FiiO EH3 NC biedt actieve ruisonderdrukking met behulp van FeedForward (FF) en FeedBack (FB), een hybride aanpak in combinatie met een krachtige ruisonderdrukkingschip van ADI.

Uitgerust met een batterij van 1.000 mAh, heeft de EH3 NC een batterijlevensduur van 40 uur na één keer opladen, de oplaadtijd is ongeveer twee uur met een stand-bytijd van 1.000 uur.

De FiiO EH3 is een gesloten hoofdtelefoon voorzien van een 45 mm Titanium-plated dynamische driver en is uitgerust met Qualcomm's vlaggenschip CSR8675 bluetooth-chip, die ondersteuning biedt voor alle huidige bluetooth-audiocodecs, waaronder AAC, SBC, aptX, aptX HD, LDAC, LHDC (HWA) en One-Touch NFC.

De FiiO EH3 NC zal in een zwarte en grijze uitvoering worden gemaakt en zou met een maand of twee in de winkel moeten liggen. De prijs moet nog worden bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE