NIEUWSWeiss

Weiss DSP501 en DSP502: streamers met DSP maar zonder DAC

Sinan Kökbugur | 19 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Weiss

Het Zwitserse audiobedrijf Weiss heeft de DSP501 en DSP502 gelanceerd. Beide apparaten zijn streamers voorzien van DSP, maar zijn niet voorzien van een DA-converter. Ze zijn wel Roon Ready. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe apparaten leverbaar zijn en voor welke prijs maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Weiss DSP501 en DSP502

De DSP501 en DSP502 zijn volgens het in Zwitserland gevestigde Weiss nieuwe geavanceerde digitale signaalprocessors met een ongekend niveau van verfijning en veelzijdigheid. Volgens de fabrikant hebben beide nieuwe apparaten dezelfde functies als de DAC501 en DAC502, maar de DSP501 en DSP502 hebben geen DA-converter aan boord. De DSP502 heeft een grotere kast maar heeft verder dezelfde functies als de DSP501.

Feitelijk zijn de DSP501 en DSP502 streamers die muziek vanaf een NAS kunnen afspelen en ook de gangbare streamingdiensten ondersteunen. “Met de DSP50x creëren we een nieuwe high-end audio-eenheid die nog niet eerder op de markt beschikbaar was. Het is een digitale signaalprocessor met verschillende algoritmen met als doel het audiosignaal te verbeteren of het audiosignaal aan te passen aan de aanwezige ruimteakoestiek of luidsprekers. De DSP50x is de essentie van onze ervaringen,” aldus Weiss.

De aanwezigheid van DSP (dat is Digital Signal Processing) biedt de mogelijkheid van een uitgebreide verfijnde toonregeling. Er is zelfs een vinyl-emulator aan boord, voor een leuke vintage sound. Weiss stelt dat meer DSP-profielen in de maak zijn. Beide apparaten zijn voorzien van twee uitgangen en kunnen voor iedere uitgang een ander DSP-profiel gebruiken. Een hoofdtelefoon zou dus anders aangestuurd kunnen worden dan een set luidsprekers. De DSP501 en DSP502 zijn Roon Ready.

We weten nog niet wanneer de nieuwe apparaten van Weiss op de markt zullen komen en voor welke prijs. Wij zullen dit nieuwsbericht bijwerken als wij meer informatie hebben ontvangen.


EDITORS' CHOICE