NIEUWSMarantz

Marantz introduceert SR5014 en SR6014 AV-receivers

Rob Nijman | 08 augustus 2019 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Marantz introduceert vandaag twee nieuwe Ultra HD 4K AV-receivers: de SR5014 en SR6014. "Van de fantastische 9-kanaals versterking en IMAX Enhanced-upgrades in de SR6014 tot de helderheid van 4K Ultra HD en de toevoeging van Dolby Atmos Height Virtualization aan beide modellen: de AV-receivers uit de SR-serie van Marantz zijn de ultieme thuisbioscoopoplossingen voor de veeleisende audio- en videoliefhebbers."

Marantz SR5014 en SR6014

De SR6014 is voorzien van krachtige, zelfstandige versterkers met 185 Watt per kanaal voor een rijk en krachtig geluid. De HDAM-printplaten moeten zorgen voor optimale getrouwheid en voor een breed dynamisch bereik van bestanden met een hoge resolutie. Dankzij compatibiliteit met luidsprekers van lage impedantie biedt de SR6014 operationele stabiliteit met een breed scala aan luidsprekers en een uitgebalanceerde, hoogwaardig geluid.

De SR6014 ondersteunt een breed scala aan multidimensionele audioformaten voor thuisbioscooptoepassingen, zoals IMAX Enhanced, Dolby Atmos, DTS:X en DTS Virtual:X. De SR6014 is voorzien van 11.2-kanaals verwerkingskracht. Als u een externe stereoversterker combineert met de interne 9-kanaals versterking, kunt u genieten van een volwaardige en meeslepende 7.2.4- of 5.2.6-geluidservaring. Zowel de SR6014 als de SR5014 zijn voorzien van Dolby Atmos Height Virtualization Technology, zodat gebruikers kunnen genieten van een driedimensionele luisterervaring zonder hoogte- of surroundspeakers. Luisteraars kunnen maximaal zeven kanalen configureren voor een 7.1-opstelling en de technologie voegt gevirtualiseerde hoogte- en surroundeffecten toe.

Nieuwste HDMI-technologie

De nieuwe SR-serie is voorzien van acht HDMI-ingangen met één ingang op het voorpaneel voor snelle aansluitmogelijkheden. Alle ingangen ondersteunen 4K Ultra HD 60Hz, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, High Dynamic Range (HDR10), 21:9 video, 3D en BT.2020 pass-through en HDCP 2.3 kopieerbeschermingsstandaard.

De SR6014 en SR5014 ondersteunen eARC (Enhanced Audio Return Channel) voor de transmissie van verliesvrije en object-georiënteerde audio, zoals Dolby TrueHD en Dolby Atmos. De Auto Low Latency Mode (ALLM) biedt gebruikers van de Xbox One een responsievere en meeslepende game-ervaring als de Xbox One is aangesloten op tv-modellen met ALLM-ondersteuning.

Muziekstreaming en spraakbesturing

De nieuwe modellen uit de SR-serie maken gebruik van HEOS multiroom en zijn hierdoor compatibel met een breed scala aan streamingdiensten, zoals de gratis en premium versie van Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn Internet Radio en meer. Bovendien werken ze met de belangrijke spraakbesturingssystemen: Google Assistant en Apple Siri. Gebruikers kunnen met behulp van een compatibele slimme microfoon of telefoon direct muziek streamen naar de SR-serie met behulp van hun stem.

Met extra HEOS multiroom-componenten, zoals luidsprekers met HEOS en andere elektronica van Marantz, kun je al je muziek in één of meerdere ruimtes afspelen. Ook kun je stemopdrachten geven om het volume hoger of lager te zetten, te pauzeren, te dempen en het vorige of volgende nummer af te spelen. Er isj ondersteuning van AirPlay2 en Bluetooth voor meer streamingopties.

Audyssey MultEQ XT32 ruimtekalibratie

De SR5014 is voorzien van Audyssey MultEQ XT en de SR6014 beschikt over Audyssey MultEQ XT32 ruimtekalibratie. Hierdoor kunnen luisteraars hun luisterervaring optimaliseren en kunnen de receivers moeiteloos in iedere ruimte worden geïnstalleerd. Met de meegeleverde meetmicrofoon analyseert Audyssey het geluid van elke speaker (inclusief subwoofers) tot acht meetpunten en genereert nauwkeurige digitale filters die voor ieder kanaal de juiste frequentie en echo optimaliseren. MultEQ XT32 is voorzien van 512x filter-resolutie waardoor de Audyssey-kalibratie nog nauwkeuriger wordt uitgevoerd dan met de buitengewoon goede MultEQ XT-versie. 

Audyssey Dynamic Volume dempt storende volumesprongen (in bijvoorbeeld reclamespotjes). Audyssey Dynamic EQ levert helderheid over het volledige bereik en op ieder luisterniveau. Audyssey Low Frequency Containment op de SR6014 maakt gebruik van geavanceerde psycho-akoestische algoritmen om een full-range balans, inclusief een diepe bas te leveren. Audyssey Sub EQ HT laat u het DPS-filter van elk van de twee onafhankelijke subwoofers apart instellen voor een diepere bas met een verbeterde definitie. Met de Audyssey MultEQ Editor-app kunt u bovendien uw instellingen bekijken en aanpassen voor precieze afstemming.

Hi-res-ondersteuning en phono

De SR-serie biedt de mogelijkheid om tot 24 bits/192 kHz ALAC, FLAC en WAV verliesvrije bestanden en DSD 2,8MHz en 5,6MHz muzieknummers te decoderen. Vinylliefhebbers kunnen bovendien hun platenspeler aansluiten op de phono-ingang en genieten van hun platencollectie; beide modellen zijn voorzien van een geavanceerde phono-ingang met HDAM die de op-amp-oplossingen overtreft. 

De Marantz SR6014 en SR5014 zijn vanaf eind augustus verkrijgbaar in het bekende zwart of zilvergoud, voor respectievelijk € 1.399 en € 899. De belangrijkste kenmerken op een rij: 

Marantz SR5014: specificaties

 • 2-kanaals receiver met 180 Watt puur Marantz-geluid
 • Current Feedback-printplaat met de nieuwe HDAM van Marantz
 • Dolby Atmos (tot 5.1.2), DTS:X, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS Virtual:X
 • Ingebouwde wifi met 2,4 GHz/5 GHz dual-bandondersteuning
 • 8 HDMI-ingangen, 2 HDMI-uitgangen (parallel) met eARC
 • 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR10 en BT.2020
 • Ondersteunt Dolby Vision, Hybrid Log-Gamma (HLG), eARC en ALLM
 • Geavanceerde videoverwerking met analoog-naar-HDMI-conversie opschaling tot 1080p en 4k Ultra HD (30/25/24 Hz)
 • Automatische lage-latentiemodus voor de Xbox One
 • HEOS multiroom voor multiroom streaming, muziekstreaming en spraakbesturing
 • Ondersteunt Google Home en Apple Siri spraakbesturingssystemen (afhankelijk van de regio)
 • Ondersteunt alle bekende streamingdiensten, inclusief de gratis en premium versie van Spotify, Napster, Deezer, Tidal en nog enkele andere.
 • De SR5014 decodeert verliesvrije hi-res audiobestanden in ALAC-, FLAC- en WAV-formaat tot 24-bits/192-kHz, evenals DSD 2,8MHz en 5,6MHz muzieknummers voor een luisterervaring in hoge resolutie
 • Eenvoudig muziek streamen via Bluetooth, AirPlay 2 of de HEOS app; Phono-ingang (MM)
 • Ondersteuning voor Bluetooth-hoofdtelefoons
 • Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ, microfoonstandaard meegeleverd
 • Setup Assistant en geavanceerde Graphical User Interface speakeraansluitingen met kleurcodering

Aanvullende functies Marantz SR6014

 • 2-kanaals receiver met 185 Watt puur Marantz-geluid 11.2-kanaals verwerking; 11.2-kanaals voorversterkeruitgang
 • IMAX Enhanced
 • Dolby Atmos en DTS:X met maximaal 11 kanalen (9 kanalen + 2 kanalen externe versterker)
 • 3 HDMI-uitgangen (2 hoofd + zone 2 out)
 • Geavanceerde videoverwerking met upscalingfunctionaliteit tot 1080p en 4K Ultra HD 60/50 Hz
 • Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT
 • Vergulde aansluitingen, aluminium voorpaneel en een ontwerp met een klein luikje
MERK

EDITORS' CHOICE