WireWorld Serie 8 ethernetkabels

Wireworld Cable Technology heeft haar serie ethernetkables op twee punten verbeterd en brengt daarom per direct de nieuwe Series 8 uit. Ten eerste is de 3-laags afscherming van elk geleiderpaar extra verdicht om onderlinge overspraak en interferentie van buiten sterker te onderdrukken. Ten tweede zorgt het nieuw ontwikkelde isolatiemateriaal Composilex-3 ervoor dat de intern opgewekte 'tribo-electrische'* stoorsignalen tot het absolute minimum worden verminderd. "Het resultaat is dat zelfs de allerfijnste muziekdetails niet meer gemaskeerd worden en de hoorbare weergavedynamiek toeneemt", zo schrijft de importeur.

"Daarnaast zijn de goede dingen natuurlijk behouden, zoals het Tite-Shield-ontwerp van platte parallelle geleiderparen met afzonderlijke afscherming en de 24-karaats vergulde connectors." De drie kabels hebben hetzelfde basisontwerp, maar verschillen in de soort geleider. De gele Chroma 8 Ethernet heeft OFC-geleiders. De rode Starlight 8 Ethernet heeft OFC-geleiders met een zilvercoating. De zilverkleurige Platinum Starlight 8 Ethernet heeft geleiders van massief OCC-7N zilver. Meer informatie vind je op deze website.

Tite-Shield en Composilex-3 isolatiemateriaal

Bij luistertesten van de diverse ethernetkabels bleek dat de minieme 'tribo-electrische' signalen toch nog de allerfijnste muziekdetails konden maskeren. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van het nieuwe isolatiemateriaal.

Het gepatenteerde Tite-Shield-ontwerp gebruikt vier parallelle geleiderparen naast elkaar die elk een 3-laags afscherming hebben voor het laagst mogelijke stoorgeluid. De geleiders hebben een massieve kern van zuiver verzilverd OFC of OCC. Dat samen moet de meest kritische parameters van digitale signaaloverdracht verbeteren, waardoor overdrachtsnelheid en -betrouwbaarheid ten opzichte van standaard ethernetkabels aanzienlijk moet worden verhoogd. De netwerkkabels zijn volgens de fabrikant extreem stevig uitgevoerd en uitzonderlijk goed afgeschermd. De lage impedantie en zuivere geleidermaterialen zorgen voor de laagst mogelijke 'jitter' bij het realtime streamen van het digitale signaal. Op basis van luistertesten heeft Wireworld geoptimaliseerde kabels ontwikkeld voor digitale audio- en videoverbindingen zoals TOS-link, USB, Ethernet en de 75/110Ω Digi-links.

De Wireworld Serie 8 Ethernetkabels zijn vanaf deze maand leverbaar. Verkoopprijzen (voor 1m-kabels, andere lengtes ook leverbaar) zijn € 129 voor Chroma 8, € 249 voor Starlight 8 en € 949 voor Platinum Starlight 8.


EDITORS' CHOICE