TIP

Tips voor het kiezen van de beste gaming headset

Gastauteur | 18 juli 2019

De juiste gaming headset zorgt ervoor dat je spelervaring optimaal is. Het geluid is intenser, je kan communiceren via de microfoon en je stoort je medehuisgenoten niet. Bij het kiezen van een gaming headset zijn er een aantal belangrijke punten waarmee je rekening moet houden. Hieronder geven we je tips die je in overweging kunt nemen bij je aankoop.

Draagcomfort

Speel je graag urenlang op je favoriete games? Dan is het draagcomfort van je headset enorm belangrijk. Het comfort hangt van verschillende dingen af. Zo heb je On-Ear of Over-Ear headsets. On-Ear headsets liggen op je oor en Over-Ear headsets draag je over je hele oor. Deze laatste zorgt ervoor dat je geen last hebt van geluiden van buitenaf. Je wordt dus helemaal in de game gezogen. Ze bieden ook meer draagcomfort omdat je geen druk op je oren voelt.

Daarnaast is het materiaal van de gaming headset ook erg belangrijk. Schuim of kunstleder voelt bijvoorbeeld aangenamer dan kunststof en hoe lichter en stabieler de headset is, hoe aangenamer hij aanvoelt op je hoofd.

Gebruiksvriendelijkheid

Als je met een kabel speelt, heb je natuurlijk minder bewegingsvrijheid. Vandaar dat draadloze modellen tegenwoordig heel populair zijn. Ook de bediening van de headset moet zo vlot mogelijk verlopen. Als je speelt in een online casino of op andere games wil je liefst zo weinig mogelijk pauzeren. Het is dan heel handig als je via een afstandsbediening of knop aan je headset het volume kan aanpassen.

Daarnaast is communicatie bij het gamen cruciaal. Je wilt natuurlijk niet dat je medespeler alles via de microfoon kan horen wat er bij jou in de huiskamer gebeurt. Een mute-knop binnen handbereik is daarom ook een groot voordeel.

Geluidskwaliteit

Als je volledig wilt opgaan in je game is het belangrijk dat je elk detail kan horen. Niet alleen de visuals zijn van belang, een echte gamer wilt elk geluid kunnen horen ook als dit niet zichtbaar is op beeld. Bij een goede gaming headset hoor je enkel de geluiden van de game en niet van je echte omgeving. Vaak beschikt een kwalitatieve gaming headset over een ‘noise-cancelling’-functie die er speciaal voor zorgt dat de geluiden van buitenaf niet meer hoorbaar zijn. Op die manier kun jij je optimaal concentreren op het spel.

Let bij je aankoop ook op de geluidsfrequentie en bekijk of er een goede balans is tussen lage en hoge tonen.


EDITORS' CHOICE