NIEUWSRHA

RHA’s Wireless Flight Adapter maakt elke hoofdtelefoonaansluiting draadloos

De in de Schotse plaats Glasgow gevestigde in-ear hoofdtelefoonspecialist RHA heeft de Wireless Flight Adapter uitgebracht. Het kleine apparaatje maakt elke hoofdtelefoonaansluiting draadloos en is met name bedoeld voor gebruik aan boord van vliegtuigen. De accuduur van zestien uur zou genoeg moeten zijn om een lange vlucht te maken zonder tussentijds opladen.

RHA Wireless Flight Adapter

De Schotse oordopspecialist RHA brengt vandaag een nieuw accessoire uit dat handig zou moeten zijn voor gebruikers van draadloze hoofdtelefoons van welk merk dan ook. Het apparaatje heet Wireless Flight Adapter en het belangrijkste doel is om de verbinding tot stand te brengen tussen het in-flight entertainmentsysteem van een vliegtuig en een draadloze hoofdtelefoon.

De Wireless Flight Adapter heeft een accucapaciteit van zestien uur en dat zou voldoende moeten zijn voor zelfs de langste vluchten. Maar er is ook niets dat de eigenaar ervan weerhoudt deze dikke dongle te gebruiken om een bluetooth-audioverbinding toe te voegen aan gadgets die geen bluetooth-connectiviteit hebben, zoals de Nintendo Switch of een hipster vintage iPod.

Dit is typisch een apparaat waarvan je niet kunt bedenken dat je het nodig hebt, totdat je het een keer hebt gebruikt. De dongle van RHA is natuurlijk niet de enige want er zijn al een paar anderen, maar de sterke staat van dienst van het bedrijf met audioapparatuur zou vertrouwen in de goede werking moeten geven. De Wireless Flight Adapter maakt koppeling met meerdere hoofdtelefoons mogelijk. Opladen gaat via een usb-c aansluiting, hetgeen de meeste alternatieven lijken te missen. De RHA Wireless Flight Adapter ondersteunt bluetooth 5.0 en AptX met een bereik van meer dan 10 meter.

We zien ook wel een klein risico. Inpakken, opstaan en naar buiten lopen gaat er na een vlucht nog wel eens chaotisch aan toe. Als de relatief kleine en onopvallende Wireless Flight Adapter in het entertainmentsysteem van een vliegtuig is geprikt, zou hij wel eens vergeten kunnen worden als de gebruiker het vliegtuig verlaat. We zijn benieuwd hoeveel Wireless Flight Adapters straks in de bak met gevonden voorwerpen terecht zullen komen.

RHA Wireless Fligth Adapter: prijs en leveringsinformatie

De Wireless Flight Adapter van RHA gaat voor net geen 50 euro over de toonbank.

EDITORS' CHOICE