ATH-G1 en ATH-G1WL: bedrade en draadloze gaming hoofdtelefoon

Het Japanse audiobedrijf Audio-Technica heeft de ATH-G1 en ATH-G1WL aangekondigd, een bedrade en draadloze hoofdtelefoon die bedoeld zijn voor gamers die goed geluid bij hun computer(spellen) willen hebben. Beide hoofdtelefoons zijn voorzien van een microfoon. De Japanse fabrikant belooft “precieze geluidsweergave, krachtige prestaties en comfort”. 

Audio-Technica ATH-G1 en ATH-G1WL

Hoofdtelefoons die speciaal bedoeld zijn voor gebruik bij computerspellen en spelcomputers lijken een steeds belangrijker markt te worden. Audio-Technica heeft met de ATH-G1 en ATH-G1WL twee hoofdtelefoons gelanceerd speciaal voor liefhebbers van computerspellen. De nieuwe bedrade ATH-G1 en draadloze ATH-G1WL van Audio-Technica leunen sterk op het ontwerp van de iconische ATH-M50x professionele studiohoofdtelefoon van het bedrijf. Beide nieuwe hoofdtelefoons hebben grote 45 mm drivers en een speciaal ontworpen afneembare microfoon. De hoofdtelefoons kunnen snel worden opgevouwen ter transportering.

Het lichtgewicht ontwerp en de open oorschelpen van de ATH-G1 beloven comfort tijdens tijdens marathon gaming sessies Het bekabelde model heeft een afstandbediening en mute-knop in het twee meter lange Y-vormige snoer.

De afneembare microfoon is ontworpen met hypercardioïde richtinggevoeligheid, hetgeen betekent dat deze alleen spraakopdrachten en geen omgevingsruis of getik op het toetsenbord zou moeten opvangen. Uiteraard is dit een functie op beide modellen.

Het draadloze ATH-G1WL-model heeft een draadloze verbinding met een lage latentie en 2,4 GHz en voegt ook virtueel surround-geluid toe. Er zijn knoppen voor volume, dempen en surround-geluid op de oorschelp en ze hebben een acculevensduur van 15 uur na één keer opladen.  Ze zijn overigens ook te gebruiken tijdens het opladen.

De ATH-G1WL-headset is compatibel met laptops en pc's via de draadloze USB A-transceiver De koper krijgt ook een extra paar oorkussens in de doos voor vervanging op een later tijdstip.

De bedrade ATH-G1-set is bedoeld voor gebruik bij een pc, PlayStation 4, Xbox One en elk platform met een 3,5 mm-uitgang.

Audio-Technica ATH-G1 en ATH-G1WL: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de hoofdtelefoons in de loop van deze maand op de markt komen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie vernomen, maar op een Engelstalige website zagen wij dat de ATH-G1 159 Britse ponden of 179 euro kost. De draadloze ATH-G1WL zou voor 229 Britse ponden of 259 euro over de toonbank moeten gaan.


MERK

EDITORS' CHOICE