NIEUWSLa Scala

Einde van La Scala in Tilburg is start nieuwe onderneming: Beatfix record cleaners

Rob Nijman | 30 juni 2019

Een spijtig bericht uit Tilburg, maar ook goed nieuws. "Na bijna 28 jaar stop ik met mijn winkel in de audioverkoop", laat Maarten Teijen van La Scala weten. Maar: "Ik ga ook aan een nieuw avontuur beginnen!"

Maarten bego in 1991 met de verkoop van zelfbouwluidsprekers. "Het meeste verkocht ik van het merk ACR dat ik zelf uit Zwitserland importeerde." ARC maakte zich destijds al sterk op het gebied van carfi, waar ze nog altijd een groter speler in zijn, maar de hifi voor thuis heeft het merk uiteindelijk laten vallen. "Toen de zelfbouw daarom eindigde ben ik een fanatiek dealer geworden van Totem luidsprekers uit Canada en Rega hardware uit Engeland, beide zo’n 25 jaar geleden."

"Samen met een compagnon ben ik in 1999 een winkel begonnen in Oisterwijk, De Opera genaamd, en daar waren we gespecialiseerd in hoogwaardige geluidsapparatuur en home cinema-producten. Daarnaast deden we de verkoop en installatie van multiroom en domotica projecten. Eind 2007 hebben we elkaar een hand gegeven en zijn ieder onze eigen weg gegaan. De Opera bestaat overigens nog steeds."

La Scala in Tilburg

Het vertrek bij De Opera resulteerde in een nieuwe zaak: La Scala, delicatessen in beeld en geluid. "Geopend na een grondige renovatie van het pand begin 2009. De crisis was ook net in alle hevigheid losgebarsten. De verkoop was er nog steeds, maar met de gedane investeringen was het moeilijk de crisis te pareren. Ondanks dat heb ik met veel liefde en plezier mijn klanten bediend en heb ik daar heel veel waardering van gekregen."

"Veel klanten zijn voor mij (en andersom) meer dan een persoon die iets koopt. De combinatie van de verkoop van twee werkelijk bijzondere merken (naast nog wat andere merken) aan een keur aan personen die ieder op zich weer interessant waren hebben het een mooi avontuur gemaakt."

Nieuw avontuur: BeatFix record cleaners

"Nu ga ik aan een nieuw avontuur beginnen: ik ga namelijk reinigingsproducten in de markt zetten op basis van niet-pathogene bacteriën. Dus je reinigt met goede bacteriën, want dat heeft heel veel voordelen. Het reinigt beter dan de normale reinigingsmiddelen, is makkelijker en bovendien honderd procent milieuvriendelijk. Daarnaast is het onschadelijk voor de gebruiker en tast het de materialen niet aan. Het is de toekomst op het gebied van schoonmaken. Schoonmaken wordt eigenlijk leuk doordat het resultaat beter wordt in de dagen na toepassing (proces gaat door), maar zeer zeker wanneer het consequent toegepast wordt! Ook wordt het tijd dat we niet maar eindeloos met chemicaliën ons milieu blijven belasten."

Het eerste product dat op de markt gaat komen is een platenreinigingsmiddel met de naam Beatfix. "Honderd procent milieuvriendelijk en honderd procent reinigend. Platen heb ik niet eerder zo schoon gekregen, ontdaan van alle organische vervuiling - en dat hoor en zie je", zegt Maarten.

De komende weken staat er voor Maarten eerst een vakantie voor de deur, en daarna zal zijn mailbestand van trouwe klanten als eerste een lijst met aanbiedingen krijgen. We houden je daarna graag op de hoogte. "De nieuwe website voor Beatfix, www.beatfix.eu, is nu nog in ontwikkeling, binnenkort gaan we live!"

We wensen je alvast veel succes, Maarten! 


EDITORS' CHOICE