NIEUWSYamaha

Yamaha YAS-109 en YAS-209: soundbars met 3D-geluid en integratie van Alexa

Yamaha heeft een tweetal nieuwe soundbars aangekondigd, genaamd YAS-109 en YAS-209. De YAS-109 is een alles-in-één ding en de YAS-209 wordt geleverd met een losse subwoofer. Beide soundbars zijn voorzien van integratie van spraakassistent Alexa en zouden een pakkend 3D-geluid moeten leveren. Vanaf eind augustus / begin september 2019 kunnen de nieuwe soundbars worden geleverd.

Yamaha soundbars YAS-109 en YAS-209

Met de YAS-109 en de YAS-209 presenteert Yamaha twee nieuwe soundbars, die 3D-geluid en hoogwaardige DTS Virtual:X® audioweergave met geïntegreerde spraakbediening via Amazon Alexa combineren. Via Spotify Connect, Amazon Music of Bluetooth heeft de gebruiker altijd de beschikking over een grenzeloze wereld van muziek. Dit alles is verpakt in een slanke behuizing die een blikvanger is in iedere kamer.

Yamaha YAS-109 en YAS-209: ruimtevullend 3D-geluid met DTS Virtual:X

Films beleven alsof je in de bioscoop zit en pakkende videogame-sound hoeft niet ingewikkeld te zijn: de Yamaha soundbars YAS-109 en YAS-209 worden eenvoudig voor de televisie geplaatst of aan de muur bevestigd. Naast een HDMI-ingang en -uitgang (met ARC) heeft de gebruiker ook de beschikking over een optische ingang. Met slechts één kabel klinkt er al ruimtevullend 3D-geluid in de hele kamer. De sound komt volgens Yamaha levensecht van alle kanten naar de luisterpositie. De basis wordt gevormd door de DTS Virtual:X-technologie, maar ook de indelingen Dolby Digital en DTS Digital Surround worden ondersteund. Zo worden actie-blockbusters en moderne games een adembenemende ervaring.

Yamaha YAS-109 en YAS-209: integratie van Amazon Alexa

De bediening van de nieuwe Yamaha soundbars kan niet eenvoudiger: in samenwerking met Amazon heeft Yamaha de Alexa-spraakbediening geïntegreerd in de YAS-109 en de YAS-209. Via de ingebouwde microfoons worden spraakopdrachten betrouwbaar herkend en uitgevoerd. Zo kan het volume heel eenvoudig en uiterst comfortabel on demand worden veranderd, aldus Yamaha. Afhankelijk van de voorkeur kan Alexa ook worden gedempt of volledig worden gedeactiveerd als de soundbar is uitgeschakeld.

De intuïtieve afstandsbediening heeft een speciale knop voor de Alexa-bediening en biedt daarnaast een klassieke bediening als alternatief voor Alexa. Ook de bediening met Apple en Android smartphones en tablets is mogelijk via een gratis Yamaha-app.

Yamaha YAS-109 en YAS-209: features en technologieën voor de beste beleving

Yamaha heeft de nieuwe soundbars voorzien van tal van features en technologieën om de weergave van alle media en bronnen te optimaliseren. De ondersteuning van 4K-HDR-video garandeert de beste videoweergave van aangesloten bronnen zoals bijvoorbeeld een Blu-Ray-speler. Dankzij de Yamaha Clear Voice-technologie zijn dialogen uiterst helder en verstaanbaar. Zo is bijvoorbeeld tijdens actiescènes of sportuitzendingen ieder woord perfect te horen ondanks omgevingsgeluid. Om naast films en videogames ook te genieten van eigen muziek in de beste kwaliteit, staan naast de overdracht via Bluetooth van mobiele apparaten ook de streamingdiensten Spotify Connect en Amazon Music ter beschikking.

Yamaha YAS-109 en YAS-209:  het complete entertainmentpakket in een slank design

Het pakkende ruimtelijke geluid en de enorme hoeveelheid features zijn verpakt in een afzonderlijke, slanke behuizing die dankzij het elegante design een blikvanger is in iedere kamer. Terwijl in de YAS-109 twee ingebouwde lage tonen luidsprekers voor een krachtige bas zorgen, wordt de YAS-209 geleverd met een extra draadloze subwoofer, die explosies, ruimtegevechten en fantasiespektakels nog indrukwekkender binnen de eigen vier muren overbrengt.

Yamaha YAS-109 en YAS-209: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Yamaha soundbars YAS-109 en YAS-209 zijn vanaf augustus/september 2019 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs voor de YAS-109 bedraagt 300 euro, de YAS-209 met extra draadloze subwoofer kost 430 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE