NIEUWSAudioAanZee

Accuphase E-480 bij AudioAanZee op 22 juni

Accuphase bouwt versterkers en bronnen en heeft afgelopen kalenderjaar reeds de E-480 aangekondigd. Inmiddels heeft het apparaat zijn weg naar Den Helder gevonden, waar je op zaterdag 22 juni aanstaande bij AudioAanZee kennis kunt maken.

De Accuphase E-480 is een geïntegreerde versterker en de opvolger van de E-470. Het uiterlijk van beide toestellen vertoont grote overeenkomsten en ook de specificaties ontlopen elkaar niet heel erg veel. Het nieuwe model heeft wel wat verbeteringen onder de motorkap. De verhoogde dempingfactor van 600 bij een belasting van acht Ohm is de meest in het oog springende verbetering.

In beginsel is de E-480 een volledig analoge klasse AB-versterker, maar de koper kan een insteekkaart met een DA-converter laten plaatsen van het type DAC-50. De DAC-50 heeft twee chips van het type AK4490EQ van Asahi Kasei aan boord en kan signaal tot 32-bit/384 kHz en DSD tot 11,2896 MHz verwerken. De E-480 is voorts uit te breiden met een insteekmodule van het type AD-50 ter aansluiting van een draaitafel met een mm- of mc-element. Eventueel kunnen ook oudere types insteekkaarten worden geplaatst. | Lees meer

De show rond de Accuphase E-480 bij AudioAanZee staat gepland op zaterdag 22 juni van 12.00 tot 16.00 uur. "Wij zijn ervan overtuigd dat de concurrentie de komende jaren huiswerk heeft", aldus de gastheer van deze zaterdagmiddag. Om de Accuphase aan het werk te horen, worden onder meer de Monitor Audio Platinum 100 luidsprekers en de AudioAanZee Reference Flow MKII muziekserver aangesloten. 

MERK

EDITORS' CHOICE