NIEUWSJamo

Jamo Concert 9 II: nieuwe versie van bestaande productlijn

De Deense luidsprekerbouwer Jamo heeft zijn Concert 9 productlijn herzien en opnieuw uitgebracht als Concert 9 II. Jamo staat bekend om zijn Deense ontwerpprincipes en heeft de steun van de vermaarde Klipsch Group. Vanaf volgende maand zou de nieuwe reeks in de winkel moeten liggen.

Jamo Concert 9 II: complete productlijn voor stereo en surround

Vorig jaar heeft het Deense Jamo de Studio 8-productlijn vernieuwd. Dit jaar is de Concert 9-productlijn aan de beurt. Net als de leden van de Studio 8-productlijn zijn de leden van de Concert 9 II-reeks passief uitgevoerd. De Concert 9 II-reeks bestaat uit twee vloerstaanders (C 97 II en C 95 II), twee monitoren (C 93 II en C 91 II), een centerluidspreker (C 9 CEN II) en een surroundluidspreker (C9 SUR II). Er is geen subwoofer in de productlijn.

Het Concert 9 II-gamma maakt gebruik van Hybrid Composition Conical Cones (HCCC) voor de belangrijkste drivers. De speciaal geselecteerde woofers zijn “in staat om schoon en helder te blijven in hun geluidsvoorstelling, ook bij hoge volumeniveaus”. Dit zou te danken zijn aan de stijve, kegelvormige (SCS) sandwichstructuur van de conus.

Bovendien maakt Jamo gebruik van Long Displacement Surround (LDS) -technologie om het ophangingssysteem rond de woofers te optimaliseren. Het algemene resultaat is een “schoon en helder midden- en laag eindresultaat dat moeiteloos overgaat in de prestaties van de tweeter,” aldus Jamo.

De silk dome-tweeter van de Concert 9 II is te vinden in elk model in het assortiment en heeft een speciaal ontworpen conus. De tweeter beschikt over een grotere ruimte voor een uitgebreide frequentierespons en een spreekspoel gecentreerd in ferromagnetische vloeistof voor minimale vervorming. Verder is de tweeter gemonteerd met Jamo's Anti-Diffraction WaveGuide (ADW) -technologie.

De C 97 II is een drieweg basreflex vloerstaander en de C 95 is tweeweg model, net als de rest van de familieleden. Uitzondering is de C 9 SUR II, een drieweg luidspreker met een gesloten kast. De C 97 II is het vlaggenschip van de Concert 9 II-reeks en biedt een frequentierespons van 32 tot 24 kHz en een gevoeligheid van 89 db. De gebruiker kan de 24,5 kilogram zware C 97 II ook bi-wiren.

Ten slotte biedt de Concert 9 II-reeks nu ook een vernieuwde esthetiek met natuurlijk textiel. De nieuwe specificaties omvatten meubelklasse, krasbestendige Black Ash en een limited-edition White Oak-afwerking. Elke Concert 9 II-luidspreker is naar eigen zeggen ontworpen om naadloos in moderne omgevingen te passen.

Daarnaast zijn er nieuwe, premium magnetische roosters (houtskoolgrijs op de Black Ash-afwerking en heather grey op de Whte Oak), satijn geverfde MDF-schotten met een nette afgeronde afwerking, gepolijste chromen logo's en gegoten metalen stabilisatorvoeten op de vloerstaanders.

Jamo Concert 9 II: prijs en leveringsinformatie

Alle modellen van de nieuwe Concert 9 II-productlijn kunnen worden geleverd in de uitvoeringen Black Ash, White Oak of Dark Apple en zijn naar verluidt leverbaar vanaf juni 2019. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland, maar – ter indicatie – op een Engelstalige website zagen wij prijzen die uiteenlopen van 350 tot 900 Britse ponden per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE