ARTIKELNaim Audio

Naim kondigt AirPlay 2 en meer aan voor Uniti-productlijn

Het Britse audiobedrijf Naim heeft de toevoeging van ondersteuning van Apple’s AirPlay 2 aangekondigd voor de apparaten die lid zijn van de Uniti-productlijn. Hiermee wordt ook ondersteuning van Apple’s spraakassistent Siri toegevoegd. En passant zijn volgens Naim ook stabiliteitsproblemen aangepakt, bug fixes doorgevoerd en nog wat verbeteringen en functies toegevoegd.

Naim Uniti-productlijn: verbeterde integratie van Apple-functies

“In onze voortdurende zoektocht om upgrades en verbeteringen aan onze bestaande productlijn aan te bieden, zullen er binnenkort nieuwe opties beschikbaar zijn voor de nieuwe Uniti-bezitters onder jullie,” aldus het in Groot-Brittannië gevestigde Naim.

Ten eerste zal compatibiliteit met Apple AirPlay 2 worden ingeschakeld voor het volledige nieuwe Uniti-portfolio. De firmware om dit mogelijk zou moeten maken is volgens het bedrijf binnen de komende 24 uur beschikbaar.

Ten tweede zorgt dezelfde firmware update ervoor dat de modellen Uniti Star en Uniti Nova kunnen worden uitgerust met een DAB / FM-module voor een prijs van 179 euro waarmee een uitzonderlijke radio-ervaring wordt geboden. Dit is beschikbaar als een speciale bestellingsoptie voor nieuwe eenheden of als een service-upgrade.

AirPlay 2 biedt zeer geavanceerde multiroom audiomogelijkheden en natuurlijke spraakbediening via Siri, de virtuele assistent van Apple. Naast AirPlay 2 zijn er meerdere functies in de nieuwste firmware, inclusief de mogelijkheid om het display op alle modellen uit te schakelen. Eigenaren van het nieuwe Uniti-portfolio kunnen de AirPlay 2-functionaliteit inschakelen door de firmware bij te werken en ervoor te zorgen dat hun Apple-apparaat op iOS 11.4 of nieuwer werkt, of een MAC of pc gebruikt met iTunes 12.8 of hoger.

Naim Uniti-productlijn: multiroom-muziek gemakkelijk gemaakt

De multiroom-audiofunctionaliteit van AirPlay 2 zal de manier waarop naar muziek in huis wordt geluisterd volgens Naim drastisch veranderen. Dit geavanceerde systeem stelt de gebruiker in staat moeiteloos muziek (of podcasts of YouTube-video/audio) van een Apple TV, iPhone of iPad naar een Uniti-speler te streamen, evenals andere AirPlay 2-compatibele luidsprekers (inclusief Apple's eigen HomePod-luidspreker) in de woning.

De gebruiker kan snel zo veel of zo weinig luidsprekers selecteren als gewenst in het Control Center van het iOS-apparaat, zodat de luisteraar de ruimte krijgt om te luisteren in een enkele kamer van het huis, een groep kamers of alle kamers. Op voorwaarde dat ze zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk, zullen alle AirPlay 2-compatibele luidsprekers in het systeem in beat-perfecte synchronisatie worden afgespeeld, wat zorgt voor een eenvoudig te gebruiken installatie in meerdere kamers.

Naim Uniti-productlijn: vraag het gewoon aan Siri

Alle iOS-apps met audio bevatten handmatige AirPlay 2-bedieningselementen voor afspelen en het aanpassen van het volume, maar dankzij de nieuwe toevoeging van de Siri-integratie is controle gemakkelijker dan ooit. Dankzij de geavanceerde stemherkenning van Siri kunnen abonnees van Apple Music gesproken opdrachten gebruiken om een nummer, album, artiest of afspeellijst aan te vragen, het afspelen te starten of te pauzeren, een nummer over te slaan of het volume aan te passen.

Bij gebruik in combinatie met een Multiroom AirPlay 2-systeem kan Siri worden gevraagd om verschillende nummers in verschillende kamers of groepen kamers of hetzelfde nummer in het gehele systeem af te spelen.

Ten slotte introduceert AirPlay 2 verbeterde buffering. Door zowel de kwaliteit als de stabiliteit van streaming-audio te verbeteren, betekent dit dat compatibele producten minder last zullen hebben van gestotter als wordt gestreamd vanaf Apple Music of YouTube.

Naim firmware 3.2.0 releaseopmerkingen

  • Nieuw: DAB / FM-ondersteuning (Uniti Nova en Uniti Star)
  • Nieuw: AirPlay 2 Ondersteuning
  • Nieuw: Mogelijkheid toegevoegd om het display aan de voorzijde uit te schakelen tijdens het afspelen (Nieuwe instelling "Weergave uitschakelen tijdens afspelen" in de Naim-app)
  • Nieuw: Ondersteuning voor UPnP-controllers van derden zoals Audirvana en Bubble UPnP
  • Veel andere bugfixes en verbeteringen
MERK

EDITORS' CHOICE