NIEUWS

High End München 2019: stijgende lijn van deelnemers en bezoekers

Sinan Kökbugur | 20 mei 2019

De afgelopen High End audiobeurs die heeft plaatsgevonden van 9 mei t/m 12 mei is volgens de organisatie goed bezocht. Het aantal deelnemers en bezoekers is weer gestegen in vergelijking met de vorige editie in 2018. De organisatie heeft wat cijfers op een rijtje gezet en alvast aangekondigd dat de volgende editie zal plaatsvinden van 14 tot 17 mei 2020. 

High End München 2019 uitgedrukt in cijfers

Wij hebben de afgelopen weken veel aandacht besteed aan het nieuws dat afkomstig was van de beursvloer in München. In de aanloop naar de beurs en ook de dagen daarna kwam ook veel nieuws naar buiten. Lees ook onze overzichtsartikelen Highlights High End München, Verslag High End München deel 1 en Verslag High End München deel 2. Het is onmogelijk om aandacht te besteden aan alle fabrikanten en producten op de beursvloer. Het aantal deelnemers en nieuwe producten is simpelweg te groot.

De organisatie heeft inmiddels cijfers vrijgegeven over bezoekersaantallen en het aantal deelnemers. We nemen de belangrijkste kengetallen even door.

Volgens de organisatie waren 551 standhouders/fabrikanten afkomstig uit 42 landen aanwezig op de beursvloer (vorig jaar 530). Dat is een stijging van 3,8 procent. De landen waar de meeste standhouders vandaan kwamen waren Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk, Japan, Denemarken, Zwitserland en China.

Het totale bezoekersaantal is uitgekomen op 21.180, een stijging van 6,5 procent in vergelijking met het aantal van 19.899 van vorig jaar. Ongeveer een derde van het bezoekersaantal heeft de beurs om zakelijke redenen bezocht. Importeurs bezoeken een audiobeurs immers dikwijls om nieuwe producten te bekijken die wellicht aan het portfolio toegevoegd kunnen worden. Het aantal zakelijke bezoekers was dit jaar 8.208, afkomstig uit 72 verschillende landen, ongeveer 9 procent meer dan vorig jaar. Ruim 500 journalisten hebben de beurs bezocht om hun lezers te informeren.

Managing Director Stefan Dreischärf kijkt tevreden terug, ook op de gecombineerde focus van apparatuur en muziek. Niemand minder dan muzikant en producer Steven Wilson was op de beursvloer aanwezig en veroorzaakte plaatselijk een enorme wachtrij voor het verkrijgen van een handtekening of selfie. De Deense luidsprekerbouwer Dynaudio had onder de naam Dynaudio Unheard Studio een complete in zeecontainers geplaatste opnamestudio meegenomen. Eventuele talenten konden hun muziek laten opnemen en het publiek kon door een glaswand naar de verrichtingen van musici en technici kijken.

De organisatie is voornemens om ook volgende edities aandacht te besteden aan muziek, wellicht ook meer live muziek  We zijn benieuwd, maar zullen nog even geduld moeten hebben. De volgende High End zal plaatsvinden van 14 t/m 17 mei 2020.


EDITORS' CHOICE