NIEUWS

Artnovion introduceert nieuwe diffusers Aries en Lagos

Het in Portugal gevestigde Artnovion maakt diffusers met een hoog esthetisch gehalte die daarom ook geschikt zijn voor een gewone woonkamer. Terecht stelt het bedrijf dat diffusers een onderschat product zijn. Het plaatsen van een diffuser of een andere vorm van demping heeft vaak meer impact en veroorzaakt een grotere verbetering dan het vervangen van een interlink of luidsprekerkabel. Galm en resonantie in de luisterruimte kunnen immers ernstig afbreuk doen aan een goede muziekweergave. 

Artnovion Lagos diffuser

De nieuwe Lagos diffuser is volgens het Portugese Artnovion het resultaat van een lang traject van onderzoek en ontwikkeling. Hoewel gebaseerd op de traditionele QRD-diffuser heeft de Lagos cellen met niet alleen een variërende diepte maar ook met een variërende breedte. Volgens het bedrijf is het resultaat een meer lineair gedrag en een 15 tot 20 procent betere absorptie.

De koper kan uiteraard kiezen uit allerlei formaten, maar heeft ook de keuze uit allerlei afwerkingen. De diffusers kunnen dus relatief gemakkelijk in een woonomgeving worden geïntegreerd.

Artnovion Aries Diffuser

De Aries diffuser is de laatste toevoeging aan het portfolio voor de professionele markt. De opbouw bestaat ook weer uit allerlei asymmetrische elementen van verschillende hoogten. Het paneel zelf is slechts 60 millimeter dik. De effectiviteit is het sterkst voor de frequenties tussen 160 Hz en 4.000 Hz met een lineair verspreidingspatroon vanaf 700 Hz naar boven.

Meer weten? Kijk dan op de website van Artnovion.

EDITORS' CHOICE