REVIEWSonneteer

Sonneteer Bronte set

Dr. Longbeard & Marja | 14 januari 2003 | Sonneteer

sonneteer bronte versterker

Een digitale versterker van 150 Watt per kanaal en een bijpassende CD speler van een Engels merk dat hoge ogen gooit. Dat willen we best eens aan de tand voelen, en toen de gelegenheid zich voordeed was ‘ja’ een snel antwoord en de nieuwe importeur zorgde voor een zeer prompte bezorging met de pakjes post.

Uit de dozen komen twee 43 centimeter brede, 28 centimeter diepe en 7,5 centimeter hoge apparaten. De behuizing is zwart met een geborsteld RVS front. De versterker heeft pontificaal in het midden een opvallend lange volume knop. In het in twee delen opgebouwde front bevindt zich links de aan-uit schakelaar en een controle lampje en rechts van de volume knop een drietal ingangskeuze schakelaars en de bijbehorende lampjes.

De CD speler is van een gelijke ingetogenheid. De lade met RVS front in het midden, de hoofdschakelaar links met daarnaast de bekende functie schakelaars. De rechterkant is voor het display, hier met blauwgroen als kleur. Opvallend is dat de controle LEDs een paars-blauwe kleur hebben.

Elk apparaat is voorzien van een afstandsbediening en wanneer beide apparaten in een set worden gebruikt, volstaat de afstandsbediening van de CD voor alle functies, ook die van de versterker.

Keren we de apparaten om dan zien we bij de versterker allereerst een heel practisch detail. De belettering van de diverse ingangen is ook op de kop te lezen. Hier is over nagedacht. De ingangen zijn allemaal analoog en dat voor een digitale versterker? Hierover straks meer. Er is een keuze voor CD en een 5-tal lijningangen. De versterker is met een los netsnoer uitgerust, voorzien van randaarde. De luidspreker terminals zijn van zeer goede kwaliteit en accepteren een scala aan pluggen of ‘blote’ draad.

De achterkant van de CD speler bevat naast een netstekker zowel een analoge als een digitale (SPDIF) uitgang. Na het lezen van de handleiding de raad opgevolgd om beide apparaten aan elkaar te aarden met een bijgeleverd aardkabeltje. Door de gebruikte techniek kan er volgens Sonneteer wel eens wat statische lading ontstaan. En om er zeker van te zijn dat deze goed wordt verwerkt, wordt aarding aangeraden.


EDITORS' CHOICE