HOBO Vinyl Tasting: Daft Punk op NAD M10 en Bowers & Wilkins

Op donderdagavond 23 mei vindt de laatste voorzomerse editie van Vinyl Tasting bij HOBO hifi plaats, volledig in het teken van Random Access Memories van Daft Punk. Bezoekers kunnen genieten van de beroemde elektronische klanken van het in 2013 uitgebrachte comeback-album van het Franse duo, dat uiteraard afgespeeld zal worden op vinyl. NAD versterking en Bowers & Wilkins luidsprekers maken de muziek.

Daft Punk - Random Access Memories

Random Access Memories is het vierde studioalbum van het Franse elektronische muziek-duo Daft Punk, dat werd uitgebracht op 17 mei 2013. Het album is een eerbetoon aan de Amerikaanse muziek uit de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig, met name uit Los Angeles. Dit thema wordt weerspiegeld in de verpakking van het album, evenals in de promotiecampagne, waaronder billboards, televisiereclame en een webserie. Klankmatig is Random Access Memories erg goed, wat het album nog beter uit de verf doet komen vanaf vinyl en afgespeeld op een goed hifi-systeem.

In tegenstelling tot hun vorige studioalbum (Human After All uit 2005) riep Daft Punk sessiemuzikanten op om live instrumentatie uit te voeren voor het album. Daarnaast beperkte Daft Punk het gebruik van elektronische instrumenten tot drummachines, een op maat gemaakte modulaire synthesizer en vintage vocoders. Random Access Memories bevat samenwerkingen met onder andere Giorgio Moroder, Panda Bear, DJ Falcon, Nile Rodgers en Pharrell Williams en biedt mede daardoor een eclectische mix van stijlen en klanken. Het album behaalde vele prijzen en de singles Get Lucky en Lose Yourself To Dance zijn inmiddels klassiekers geworden.

Daft Punk, NAD en Bowers & Wilkins

De dubbel-LP van Daft Punk zal ten gehore gebracht worden op een mooie set, bestaande uit de nieuwe NAD M10 versterker uit de Masters serie en bijpassende Bowers & Wilkins 705 S2 of vloerstaande Bowers & Wilkins 702 S2 luidsprekers. Natuurlijk afgespeeld vanaf een mooie platenspeler.

Op donderdag 23 mei kan je op vijf plaatsen in Nederland tegelijkertijd terecht om te genieten van de fraaie klank die vinyl kan bieden, op een mooie hifi-set. Vanaf 19.00 uur staan de winkels van HOBO hifi in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch én Den Haag tegelijkertijd in het teken van vinyl, goed geluid en gezelligheid.

Voor meer informatie kun je terecht op www.hobo.nl/vinyl-tasting.

MERK

EDITORS' CHOICE