NIEUWSFocal

Focal 40th Collection-feestje in München: jubileummodellen

Voor de oorsprong van Focal moeten we terug naar het Sain-Etienne van 1979, dus het Franse audiomerk viert in 2019 zijn 40ste verjaardag. Uiteraard doet de concernpartner van het Engelse Naim dat op de High End beursvloer in Beieren, waar deze dagen een aantal exclusieve producten uit de breedte van het merk uit de doeken wordt gedaan. 

Spectral 40th en Scala 40th

Drivers en speakers zijn altijd het hart van Focal geweest, dus het zal je niet verbazen dat de eerste aankondiging voor de jubileumcollectie een tweetal luidsprekers is.

Ten eerste is er de Spectral 40th, een 3-weg basreflexweergever met de bekende neo-retro style van het merk, voorzien van de legendarische K2 Power cone en een pure beryllium tweeter. Daarnaast maakt Focal het nog een stapje bonter met de Scala 40th, een limited edition - om niet te zeggen zéér limited, want er wordt slechts 4 paar geproduceerd - van de Scala Utopia Evo 3-weg vloerstaander, in een bijzondere zwart-zilveren uitvoering. 

F40th: 40 jaar audio in de auto

Focal heeft in het jubileumpakket ook aan high-end voor onderweg gedacht, met de introductie van de F40th kit: flax sandwich cone speaker drivers en een paar pure beryllium inverted dome tweeters met een 5-kanaals versterkers en een 9-weg audio processor (DSP). Dat geheel maakt dat de combinatie van flax en beryllium, tot voor kort behouden voor de Kanta-lijn, nu voor het eerst beschikbaar is in carfi audio.

Solo BE 40th: professionele studiomonitoren

Geavanceerde monitors ontworpen voor componisten, geluidstechnici, muzikanten en meer zijn ook Focal niet vreemd. Om die passie voor muziek op te luisteren in het jubileumjaar presenteert het merk de Solo6 Be 40th active studio monitor. Achter de gloednieuwe afwerking van het studiomodel schuilt een ontwerp dat transparantie en een voor zijn prijsklasse ongeëvenaarde mate van definitie en precisie van het stereobeeld moet gaan leveren, onder meer te danken aan de beryllium inverted dome tweeter en de bass/mid speaker driver samengesteld uit de 'W' composiet sandwichconus van Focal.

Symphonie 40th: Ultimated Collector's Case 

In een feestpakket van Focal mag de categorie hoofdtelefoon uiteraard niet ontbreken. Zie daar, de Symphonie 40th, een limited edition verzamelaarskoffer van hoge kwaliteit. De Symphonie 40th is ontworpen om twee luisterervaringen te bieden: intiem luisteren thuis met een open Utopia-hoofdtelefoon in combinatie met de Arche dac/versterker en onderweg luisteren met een gesloten Stellia-hoofdtelefoon en de high-definition QPM Questyle-speler. Deze ultieme geluidsoplossingen worden geleverd in een exclusieve genummerde behuizing, gehuld in een Macassar ebbenhouten fineer. Dat zal vast geen heel vriendelijk prijskaartje krijgen... Wordt vervolgd!

MERK

EDITORS' CHOICE