NIEUWSHegel

Primeur: Hegel H390 gepresenteerd

Hegel heeft zojuist een nieuwe versterker gepresenteerd: de H390. Een jaartje na High End München 2018 en de komst van de H590 is er nu een broertje voor die krachtige versterker, die het merk zelf als 'Robin Hood' bestempelt - 'because it takes so much from the reference H590 and gives to the needy.'

De H390 is de vervanger van de Hegel H360 en zal 5.900 euro gaan kosten als het apparaat in augustus op de markt verschijnt. Dat is ruim de helft van de H590, die voor € 9.999 over de toonbank gaat.

Hegel H390

De Hegel H390 levert 2 x 250Watt vermogen en heeft een voeding van min of meer hetzelfde formaat als we in de H360 vinden. Het nieuwe streaming platform is gelijk aan die in topmodel H590, waarvoor de fabrikant op korte termijn een aantal updates voor aan wil bieden - waaronder AirPlay 2, Roon en Control4 SDDP.

De DAC is eveneens sterk gebaseerd op het model in de H590, maar dan versimpeld binnen de mogelijkheden van de prijsklasse van het nieuwe toestel. Intern is geen enkel printplaatje hetzelfde als in de H360, wat wil zeggen dat alles opnieuw is ontwikkeld voor de H390 cq. is geleend van de innovaties uit de H590.

Een nieuwigheidje is dat alle digitale inputs door de usb's DSP lopen, zodat er MQA- en DSD-ondersteuning is over Spdif en jitter bovendien wordt verminderd. Een andere innovatie is 'down-clocking': 'We minimize noise, by reducing the system clock of certain circuits whenever possible. The effect this had was somewhat surprising to us, and may be ‘poor marketing’ since it means you are reducing the computing power. Some of you may be as old as me and remember that we could over-clock computers back in the day, to make them faster. We can measure the improvements, and they are also verified through listening tests. It is quite extraordinary."

Het resultaat is volgens de fabrikant een geluid dat vloeiend is met meer autoriteit; 'going in the direction of the H590, but just not quite there.' Wordt vervolgd!

Hegel H390 specificaties in vogelvlucht:

  • 2 x 250 watt
  • 1 x BNC input, 1 x coaxial digital input, 3 x optical digital inputs
  • Usb-input, network input
  • 1 paar balanced input, 2 paar analoge RCA inputs, 1 x BNC digital output
  • Ondersteuning voor MQA, tot DSD256 via USB, tot DSD64 via andere digitale inputs
  • Spotify Connect, Apple Legacy AirPlay
  • Roon end-point (in afwachting van certificering)

MERK

EDITORS' CHOICE