NIEUWS

Netflix lanceert audio in hoge kwaliteit voor televisiekijkers

Netflix heeft bekendgemaakt dat televisiekijkers kunnen rekenen op een hogere audiokwaliteit wanneer dat mogelijk is. In de praktijk betekent dit dat er een hogere audiobitrate is voor Dolby Atmos en 5.1 surround sound.

Netflix introduceert hogere audiokwaliteit

Netflix heeft op woensdag bekendgemaakt dat televisiekijkers kunnen rekenen op een hogere audiokwaliteit wanneer dat mogelijk is. Op dit moment rolt het bedrijf de hogere audiokwaliteit uit; de audio-ervaring beschikt over een hogere bitrate voor televisies die ondersteuning aanbieden voor Dolby Atmos of 5.1 surround sound. De eigenlijke bitrate zal van verschillende factoren afhankelijk zijn, geeft de videostreamingdienst in zijn blogpost aan: zo spelen het apparaat en de bandbreedte van de gebruiker een rol.

De Bitrate zal ergens tussen de 192 kbps (goed) en 640 kbps (heel goed) gaan liggen voor 5.1-geluid, en tussen de 448 kbps en 768 kbps gaan liggen voor Dolby Atmos. Die laatste mogelijkheid is alleen beschikbaar voor Premium-abonnees. De bitrate zal in de toekomst hoger gaan uitvallen, want dan zal Netflix beter kunnen omgaan met de technologie. In de blogpost legt het bedrijf verder uit dat de kwaliteit niet lossless is, maar dat de gecomprimeerde audio moeilijk te onderscheiden zal zijn van de oorspronkelijke bron van de content.


EDITORS' CHOICE