Goldmund Suite at the movies bij PUUR audio, video en domotica

Het is ook bij PUUR in Oostzaan meimaand filmmaand momenteel, en daar haakt de derde Goldmund Suite van dit jaar mooi op in: "We draaien deze keer namelijk stukken die in wereldberoemde films gebruikt zijn."

Gustav Mahler - Symfonie nr. 5

"Het 'Adagietto' uit de 5e symfonie van Gustav Mahler werd in één klap een culthit doordat regisseur Visconti het gebruikte in zijn verfilming van Thomas Manns roman 'De dood in Venetië' uit 1971. Voor deze Goldmund Suite selecteerden wij de uitvoering van Ivan Fisher met het Budapest Festival Orchestra, waarvan de kritieken allemaal zeer lofend waren en waarin het beroemde 'Adagietto' klinkt alsof je het voor het eerst hoort. Uiteraard draaien wij de gehele symfonie. Deze 5e symfonie van Mahler is een meesterwerk; een werk van kracht, van gezond zelfgevoel, op het leven gericht, en qua algehele stemming optimistisch, en toont de componist op het hoogtepunt van zijn leven, zijn kracht, en zijn kunnen."

Sergej Rachmaninov - Pianoconcert nr. 2

"Het beroemde thema uit het 2e Pianoconcert van Sergej Rachmaninov wordt meerdere malen gebruikt in David Leans filmklassieker 'Brief Encounter' uit 1945. De film beschrijft een tot mislukken gedoemde liefdesgeschiedenis, gespeeld door Trevor Howard and Celia Johnson. Dit gegeven vonden wij dan weer mooi aansluiten bij het toch wel tragische liefdesleven van Gustav Mahler. Rachmaninov componeerde zijn 2e Pianoconcert in het najaar van 1900 na een lange non-productieve periode van depressiviteit door de slechte ontvangst van zijn eerste symfonie uit 1897. Wij kozen voor deze Goldmund Suite de prachtige uitvoering van Daniil Trifonov met het Philadelphia Orchestra onder leiding van de gevierde Yannick Nézet-Séguin, een geweldige registratie! Als er tijd over is en voldoende belangstelling draaien wij als kers op de taart ook de fenomenale live-registratie van het 4e Pianoconcert van Rachmaninov afkomstig van hetzelfde album."

Het team van PUUR zal daarbij weer zorgen voor hapjes en drankjes. Je bent welkom op donderdagavond 23 mei (19.00 - 22.30 uur0 en zaterdagmiddag 25 mei (13.30 - 17.00 uur). Aanmelden doe je op de website

MERK

EDITORS' CHOICE