NIEUWSSennheiser

Headphone Auditions in Amsterdam nu Sennheiser Experience Center voor HE-1

Headphone Auditions in Amsterdam mag zich per direct een Sennheiser Experience Center noemen. Dat betekent onder meer dat de hoofdtelefoonspecialist nu standaard de exclusieve HE-1 Orpheus van het merk in demo heeft. 'Het enige model vind je nu bij ons', vertelt Stefan Gürtler.

De HE-1 Orpheus is behalve een bijzondere hoofdtelefoon ook een combinatie van DAC / Pre-Amp en Headphone-amp en heeft een adviesprijs rond de 60.000 euro. Het meest opvallende aan het model is de behuizing van Carrara-marmer. Volgens Sennheiser om alle vibraties op te vangen van het versterkerconcept met acht buizen. Ook in de elektrostatische hoofdtelefoon zelf zit een versterkerluik. Dat is anders dan bij typische elektrostatische hoofdtelefoons, daar zit de versterking in een aparte unit, maar die aanpak zou leiden tot aardig wat vermogenverlies. Via de bekabeling gaat tot een derde van het vermogen verloren, aldus Sennheiser. Door de eindtrap in de hoofdtelefoon te plaatsen, verdwijnt dat verlies nagenoeg. 

De HE-1 is demo-klaar op afspraak, op www.headphoneauditions.nl kunnen zelfs privésessies gebroekt worden in de avond (vanaf 21.00 uur tot middernacht tegen een onkostenbijdrage van 50 euro, die je in de vorm van een tegoedbon retour ontvangt). Muziek wordt gestreamd vanaf een ROON Nucleus.

'Er zijn niet veel plekken in Europa waar de HE1 kan vergelijken met een dergelijke selectie van high-end headfi', aldus Stefan. 'Denk onder meer aan de Abyss Dianas & AB1266, MySphere, Meze Empyrean, Focal Stellia & Utopia, de Audio-Technica flagships, Audeze LCD4 of de Sonoma Model One…' 


EDITORS' CHOICE