NIEUWS

Vinnie Rossie Stiletto: drieweg luidspreker met open baffle laageenheid

Het Amerikaanse audiobedrijf Vinnie Rossi heeft een nieuwe drieweg luidspreker ontwikkeld genaamd Stiletto 15. De nieuwe Stiletto 15 zal zijn debuut maken op de komende Axpona audiobeurs in Chicago. De woofer maakt gebruik van een open baffle, terwijl middentoner en tweeter zich in een gesloten kast bevinden.

Vinnie Rossi Stiletto 15: drieweg luidspreker

De in Amerika geproduceerde Stiletto 15 van Vinnie Rossi is een drieweg referentieluidspreker dat een zorgvuldig uitgebalanceerde en zeer aantrekkelijke geluidssignatuur levert, aldus maker Vinnie Rossi. Het ontwerp omvat een open baffle 15-inch papiercomposiet woofer met dubbele spreekspoelen afkomstig van Acoustic Elegance . De middentoner en de tweeter, afkomstig van Scanspeak, zijn geplaatst in een aparte, gesloten kast. De middentoner heeft een papieren conus van 5,5 inch met een lineaire ophanging met weinig verlies, terwijl de tweeter een 1-inch ringradiator dome ontwerp met een faseplug is.

De cross-over van de luidspreker heeft Mundorf M-resist Supreme-weerstanden aan boord, alsmede premium kwaliteit Jantzen luchtkern- en c-coil spoelen en filmcondensatoren (geen elektrolytische eigenschappen). Alles is punt-tot-punt bedraad en gemonteerd op een antistatisch glasvezelpaneel.

Al het bovenstaande is verpakt in een kast die is opgebouwd uit drie twee inch dikke lagen composietmateriaal met een hoge soortelijke massa en nog eens 0,375-inch lagen massief oppervlaktemateriaal, allemaal vastgeschroefd en aan elkaar gelijmd. Zoals eerder vermeld, zijn er aparte gesloten behuizingen voor midrange en tweeter. De roosters worden vastgehouden door magneten en de bewerkte aluminium poten zijn inbegrepen.

De Stiletto 15 is zeer geschikt voor verschillende kamergroottes (inclusief kleinere), omdat hij volgens de maker uitblinkt in korte luisterafstanden.

Vinnie Rossie Stiletto 15: prijs en leverinformatie

Vinnie Rossi toont een pre-productiepaar van de Stiletto 15 op de komende Axpona audiobeurs in Chicago (kamer 488), aangestuurd door de eigen L2 Signature Preamplifier en L2 Signature Monoblocks. De productie begint naar schatting in juni 2019 en de prijs zal in de VS rond de 20.000 dollar per paar worden. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland.


EDITORS' CHOICE