NIEUWSVanderveen

Bouw je eigen buizenversterker bij TubeSociety

Voor de ware muziekliefhebber gaat er niets boven het geluid van een buizenversterker. Bij TubeSociety, een afdeling van ingenieursbureau Vanderveen, leren de cursisten stap voor stap een eigen buizenversterker te ontwerpen en te bouwen. De inschrijving voor de cursus is geopend.

TubeSociety door Menno Van der Veen

Voor wie meer wil weten van de techniek van buizenversterkers en de kennis meteen zou willen gebruiken, biedt ingenieursbureau Vanderveen een cursus waarin de deelnemers stap voor stap een buizenversterker bouwen.

De opleiding wordt om de week gegeven op zaterdag van 11:00 uur tot 15:00 uur. Het doel van de eerste helft van de cursus is vooral het verwerven van kennis en inzicht. Daarna volgt de praktijk. Je hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw, dat leer je tijdens de cursus. Ook hoef je geen wetenschapper te zijn; maar het wel is prettig als je met een rekenmachine kunt omgaan. De grote ervaring van cursusleider Menno van der Veen staat garant voor een levendige scholing.

“Ieder jaar wordt een hoofdthema gevolgd. In 2017 was dit het een hoogwaardige buizen platenspeler voorversterker. In 2018 hebben we een single ended buizen eindversterker met Trans ontwikkeld. Zullen we in 2019 eens naar 100 Watt of meer gaan? We hebben genoeg uitdagende plannen; nader nieuws volgt,” aldus Van der Veen.

Tot begin september 2019 is het mogelijk om zich voor deze TubeSociety opleiding aan te melden. De lessen starten in september en volgen het schooljaar tot de grote vakantie in 2020. In totaal worden 16 lessen gegeven. Plaats van de opleiding is Hichtum, vlak bij Bolsward, in het Vanderveen laboratorium.

Meer weten en inschrijven? Kijk dan op www.mennovanderveen.nl, sectie TubeSociety.


EDITORS' CHOICE