NIEUWSMcIntosh

McIntosh lanceert MPC500 Power Controller

Het Amerikaanse audiobedrijf McIntosh heeft de MPC500 Power Controller gelanceerd, een apparaat dat netspanning schoner zou moeten maken en de aangesloten audioapparatuur zou moeten beschermen tegen spanningspieken zoals veroorzaakt door bijvoorbeeld blikseminslag. Deze maand zal de MPC500 op de markt komen.

McIntosh MPC500 Power Controller

Een stuiterende netspanning, stoorsignalen en blikseminslag kunnen niet alleen de geluidskwaliteit van audioapparatuur nadelig beïnvloeden, maar deze apparatuur zelfs beschadigen. De MPC500 Power Controller biedt volgens fabrikant McIntosh een stabiele spanning, beschermt aangesloten apparatuur en filtert stoorsignalen uit de netspanning.

Een drietal thermisch beveiligde metaal-oxide varistors (spanningafhankelijke weerstanden) beschermen de netspanning. Deze TPMOV's zijn veiliger dan de traditionele MOV's. Voor het lage spanningsbereik worden gasontladingsbuizen, positieve temperatuurcoëfficiënt weerstanden en transient-voltage-suppression (TVS) diodes gebruikt. De aangesloten apparaten worden spanningloos gezet als de spanning te hoog of te laag zou zijn. EMI-filtering van de netspaning vindt natuurlijk ook plaats.

Afhankelijk van het leveringsgebied heeft de MPC500 meer of minder uitgangen. In de VS zijn dat er acht en in Europa, waar de stekkers groter zijn en de spanning twee keer zo hoog, zijn dat er vier.

De MPC500 is opgetrokken in de voor McIntosh kenmerkende stijl. De draaiknoppen zijn van aluminium, de frontplaat is van glas en het McIntosh-logo licht op bij inschakeling. De MPC500 heeft geen VU-meters.


McIntosh MPC500 Power Controller: prijs en leveringsinformatie

Het apparaat zal in de loop van de maand op de markt komen voor een prijs van 3.199 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE