NIEUWSElipson

Elipson Bell-productlijn: luidsprekers om aan het plafond te hangen

Het Franse audiobedrijf Elipson heeft de Bell-productlijn gelanceerd, een productlijn van ronde luidsprekers die aan het plafond gehangen dienen te worden. De nieuwe Bell-productlijn heeft nu twee leden: de Bell 4 en de iets grotere Bell 6. De informatie is nog wat spaarzaam, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

Elipson Bell 4 en Bell 6

De luidsprekers van de Elipson Bell-serie zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis in een ruimte met een hoog plafond en zijn verkrijgbaar in twee maten. Het zijn dus geen traditionele luidsprekers die je neer moeten zetten en met het front op de luisteraar moet richten. Het geluid van de Bell-serie straalt rond.

De Bell-serie heeft nu twee leden genaamd Bell 4 en Bell 6. Beide modellen van de nieuwe productlijn zijn voorzien van tweeweg basreflex behuizing gemaakt van ABS met coaxiale drivers die worden beschermd door fijnmazige metalen roosters.


De Bell 4 weegt 1,9 kilogram en heeft een afmeting van 190 x 258 millimeter. Hij is voorzien van een 12 mm mylar-dome tweeter en een 110 mm polypropyleen middentoner/woofer. De grotere Bell 6 weegt 2,9 kilogram, heeft een afmeting van 255 x 315 millimeter en beschikt over een 25 mm tweeter en een middentoner/woofer met een diameter van 200 millimeter. De gevoeligheid is respectievelijk 86 dB en 87 dB.

Een bijpassend en op maat gemaakt bevestigingssysteem wordt geleverd met kabel en haken voor een veilige bevestiging aan het plafond. Na installatie zorgen de Bell-luidsprekers voor een geluidsverspreiding van 360 graden.

Elipson Bell 4 en Bell 6: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een matte witte of zwarte behuizing. We hebben nog geen officiële prijs- en leveringinformatie over de nieuwe luidsprekers van Elipson, maar – ter indicatie – op een Engelstalige website zagen wij een prijs van 199 Britse ponden voor de Bell 4 en 249 Britse ponden voor de Bell 6.

EDITORS' CHOICE