NIEUWSSangean

Sangean Revery R6: multiroom tafelradio met streamer en cd-speler

Niet één wens van de audiofans blijft onvervuld: met het vlaggenschip Revery R6 (DDR-66BT) zet radiospecialist Sangean naar eigen zeggen nieuwe normen in het segment van alles-in-één radio's. De Revery R6 heeft een prachtige houten behuizing, die precies is aangepast aan de ingebouwde luidsprekers, en voldoet aan alle wensen van flexibele radio- en muziekliefhebbers in de high-end audio-levensstijl. 

Sangean Revery R6: Zwitsers audio-zakmes

Het in Taiwan gevestigde Sangean bouwt radio’s in allerlei vormen. De Revery R6 (voluit Revery R6 / DDR-66BT) is een tafelradio die voorzien is van stereo-luidsprekers, streaming-functionaliteit en een cd-speler. DAB+, FM en internetradio zijn beschikbaar, net als apps voor het streamen van de platforms zoals Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer en Napster. Audiostreaming via bluetooth, een geïntegreerde CD-speler en MP3-weergave van verschillende opslagmedia maken de multi-room-geschikte Revery R6 een allrounder in de audiosector.

“Het hedendaagse luistergedrag van vandaag vindt heel persoonlijk plaats: veel luisteraars willen snel en naadloos kiezen tussen radio, bluetooth-streaming, streamingplatformen, cd's en eigen MP3-nummers. Dat maakt het materieelpark groter. Met de Revery R6 presenteren we een all-rounder en stijlvolle blikvanger, die deze eisen combineert met de best mogelijke audiokwaliteit in één enkel apparaat met een prachtige houten behuizing. Dankzij de mogelijkheid te spelen in meerdere kamers kan de R6 ook worden gebruikt als een handige thuisbasis. Eén apparaat, we bieden het 'Swiss Army knife' voor onze klanten die genieten van hedendaagse audio dankzij de beste geluidskwaliteit en uitgebreide functies: de intrede in de radio generatie 4.0,” zegt Maurice Wijnands, productmanager bij Sangean over de Revery R6.

Sangean Revery R6: één apparaat, veel radio- en audiobronnen

De Revery R6 ontvangt radio via FM, DAB+ en internet (elk 10 geheugenknoppen) of luistert via de populairste streamingplatforms, waaronder Spotify Connect.

Dankzij DLNA-ondersteuning kan netwerkinhoud thuis naar de ontvanger worden gestreamd (Ethernet-poort beschikbaar). De geïntegreerde CD-speler biedt het afspelen van de eigen audiobibliotheek aan (MP3, AAC, WMA) en maakt het ook mogelijk om audio naar SD-geheugen of USB-media te rippen. De opslagmedia kunnen ook worden gebruikt om MP3-bestanden af te spelen of om op te nemen van radio- en andere audiobronnen. MP3-spelers kunnen eenvoudig worden aangesloten via Aux-IN. Natuurlijk kan ook via bluetooth naar het apparaat worden gestreamd. De gebruikte aptX-codec zorgt voor de beste resultaten op het gebied van geluid. Draadloze connectiviteit wordt ook verzekerd door de geïntegreerde NFC-functionaliteit.

De WiFi-gekoppelde Revery R6 is te goed om het voor zichzelf te houden: de UNDOK-app maakt de alleskunner super-multi-room compatibel in een oogwenk en kan alle audiobronnen leveren aan aangesloten speakers. De app opent ook audiobestanden van smartphone en tablet voor luisteren op de Revery R6. De aansluiting van andere luidsprekers kan ook op een traditionele manier worden gerealiseerd: de Line-OUT maakt de klassieke aansluiting op een versterker mogelijk.

Sangean Revery R6: comfortabele uitrusting

De nauwkeurig bewerkte houten kast, die akoestisch is afgestemd op de luidsprekers, zorgt voor een krachtige en uitgebalanceerde geluidskwaliteit. Het finetunen van het geluid is ook mogelijk via de ingebouwde equalizer via vooraf ingestelde opties of vrij te kiezen met de MyEQ-functie. Het gemakkelijk af te lezen, verlichte 3,2-inch TFT LCD-scherm bevat alle informatie die nodig is voor gebruik.

Sangean heeft grote nadruk gelegd op de gevoeligheid en ontvangst van de Revery R6, die de radiostations handmatig of automatisch uiterst nauwkeurig vindt. Een auto-scanfunctie maakt het zoeken eenvoudiger. De geïntegreerde klok wordt geleverd met exacte tijdgegevens via internet, FM en DAB+. Twee alarmen (radio, zoemer, aangesloten media) nemen de klassieke en nog steeds onmisbare alarmfuncties over. Een infrarood afstandsbediening maakt het comfortabele pakket compleet.

Sangean Revery R6: prijs en leveringsinformatie

De Revery R6 is te koop voor 629 euro. Meer weten? Kijk dan in de webshop van Sangean.

MERK

EDITORS' CHOICE