Unison Research MAX Mini: kleine tweeweg hoornluidspreker

Het Italiaanse audiobedrijf Unison Research heeft de MAX Mini uitgebracht, een kleine tweeweg hoornluidspreker met een hoog rendement. Unison Research had al de modellen MAX 1 en MAX 2, maar dat zijn vloerstaanders. De MAX Mini is een monitorluidspreker en is gericht op luisteraars die liever geen vloerstaanders neerzetten.

Unison Research MAX Mini: hoog rendement en klein

Het in Italië gevestigde Unison Research is met name bekend om zijn buizenversterkers, maar het bedrijf bouwt ook bronnen en luidsprekers, hoornluidsprekers om precies te zijn. De vloerstaande modellen MAX 1 en MAX 2 krijgen nu gezelschap van de MAX Mini, een monitormodel. Hoornluidsprekers staan bekend om hun hoge rendement. Vanwege het hoge rendement zijn hoornluidsprekers doorgans makkelijk aan te sturen, ook door bijvoorbeeld een kleine buizenversterker.

De afmetingen van de nieuwe MAX Mini zijn 285 x 360 x 495 millimeter (BxDxH). De MAX Mini weegt 15 kilogram, ondanks het kleine formaat, want de kast is gemaakt van 25 millimeter dik mdf. De MAX Mini is een basreflex luidspreker met een tweetal poorten aan de voorkant. Vanwege de plaatsing van de poorten aan de voorkant zou het opstellen van de MAX Mini niet heel kritisch moeten zijn. De woofer heeft een diameter van acht inch. Deze heeft een membraan gemaakt van een natuurlijk koolstofvezelmengsel. De spreekspoel van 51 millimeter is gewonden van een platte draad over een lichtmetalen drager. Een krachtige neodymium magneet zorgt voor de aandrijving.

Het meest opvallende kenmerk is natuurlijk de één inch hoornluidspreker, die wordt geleverd in de vorm van een drukkameraandrijver met titaniummembraan. De hoorn heeft hier een elliptische vorm, die een uniforme straling moet ondersteunen, waarvoor een hoek van 60 ° x 50 ° wordt gegeven. De hoorn is van polyurethaan gemaakt.

De cross-over doet zijn werk tussen de 1 en 1,5 kHz en is gebaseerd op de eigen GTN-technologie van Unison Research (GTN = Genesis Transparent Network). De cross-over heeft een symmetrisch ontwerp met een steilheid van 12 dB / octaaf. Alleen hoogwaardige componenten met de laagste tolerantie worden gebruikt, zoals spoelen gemaakt van OFC-koper en MOX-typen weerstanden met één procent tolerantie. Direct bij de terminal van de Unison Research MAX Mini is een drietraps-tuimelschakelaar te vinden waarmee het hoogfrequente bereik individueel kan worden aangepast aan de respectieve kameromstandigheden en persoonlijke voorkeur.

De nieuwe Unison Research MAX Mini is ontworpen voor versterkers met een vermogen van maximaal 200 Watt, maar het een rendement van 93 dB zal een kleine buizenversterker ook voldoende vermogen leveren voor een beetje geluidsdruk.

De nieuwe Unison Research MAX Mini is verkrijgbaar in de ontwerpvarianten walnoothout en kersenhout, beiden gefineerd en in beide gevallen voorzien van een matzwarte frontplaat.

Unison Research MAX Mini: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Unison Research MAX Mini is vanaf april 2019 te koop voor 2.800 euro per paar.EDITORS' CHOICE