NIEUWS

FiiO FH7: in-ear hoofdtelefoon met vijf drivers

De FA7, een in-ear hoofdtelefoon van het Chinese audiobedrijf FiiO, heeft vier drivers aan boord. Met de nieuwe FH7, die in de komende zomer op de markt zal komen, doet FiiO er nog een schepje bovenop. De nieuwe FH7 heeft maar liefst vijf drivers aan boord en volgens FiiO is de nieuwe FH7 niet alleen het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf maar tevens een grensverleggend product dat de in-ear hoofdtelefoon herdefinieert.

FiiO FH7: in-ear hoofdtelefoon

Het in China gevestigde FiiO bouwt draagabare audfioapparatuur, waaronder ook in-ear hoofdtelefoons. Het model FA7 heeft een Quad Driver Balanced Armature aan boord, oftewel vier drivers per oordop. De nieuwe FH7 gaat nog wat verder met vijf drivers per oor.

Net als bij de FiiO FA7, hebben de ontwerpers voor de FH7 gefocust op door de natuur geïnspireerde vormgeving, in dit geval de golfvorm. De behuizing van de oordoppen is gemaakt van een legering van aluminium en magnesium door middel van CNC-frezen. Uiteraard spelen de oorstukken die bij een groot aantal maten en uitvoeringen in de leveringsomvang zijn inbegrepen ook een belangrijke rol. FiiO levert in totaal vijfitien pasvormen mee met de FH7. Sommige pasvormen zijn gemaakt van memory foam.

Zoals reeds opgemerkt wordt het geluid door vijf drivers geproduceerd. De Quad Driver Balanced Armature uit de FA7 wordt in de FH7 aangevuld met een dynamische basdriver. De nieuw basdriver heeft een diameter van 13,6 millimeter en is gemaakt van beryllium dat een laag gewicht met een hoge stijfheid combineert. Een speciaal ontwikkelde Knowles Composite BA Driver DFK is verantwoordelijk voor de weergave van middentonen en voor de hoge tonen worden drivers ingezet van het Knowles Composite BA Driver SWFK-31736.

Al deze techniek levert een frequentiebereik op van 5 Hz tot 40 kHz met een gevoeligheid van 111 dB. De impedantie is 16 Ohm. De FH7 heeft verwijderbare kabels, zoals min of meer gebruikelijk in deze klasse.

De bij de FH7 meegeleverde kabel is een handgewikkelde achtstrengs hoogzuivere verzilverde OCC-kabel die is afgemonteerd met een 3,5 mm stereo mini-jackplug. Liever een symmetrische kabel met een plug van 2,5 mm of 4,4 mm? Die kan FiiO optioneel ook leveren.

Afgezien van de reeds genoemde vijftien passtukken levert FiiO  een Magnetic Cable Organizer, een borstel en een leren etui mee.

FiiO FH7: in-ear hoofdtelefoon: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de FiiO FH7 in juni of juli 2019 op de markt voor een prijs van 450 dollar. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE