NIEUWS

Record Store Day 2019: 550 releases op zaterdag 13 april

Rob Nijman | 01 maart 2019

De organisatie van Record Store Day heeft de releaselijst van de tiende editie van Record Store Day Nederland bekend gemaakt. Op zaterdag 13 april zijn er maar liefst 550 albums die je exclusief bij de 100 deelnemende platenzaken kunt kopen.

De lijst met nationale- en internationale releases is daarmee nog net wat langer dan bij de vorige editie van het jaarlijkse vinylfeestje. Opvallend in het overzicht is onder meer de focus op muziek uit eigen land. Zo verscheen het debuut van Van Dik Hout uit 1994 – met daarop de Nederpopklassieker Stil in Mij – bijvoorbeeld alleen op cd. Op 13 april vind je daarom nu een mooi verzorgde dubbel-lp. Andere voorbeelden zijn De Bom van Doe Maar (niet eerder op een van hun albums verschen, nu op 7″single) en nieuw werk van Nona, Krezip, Next of Kin en een uniek project van Dawn Brothers met onder andere Tim Knol en DeWolff. Record Store Day-ambassadeur De Staat verzorgde de RSD-single en een 12" uitgaven van Bonus Bubbles.

Natuurlijk mag je in het internationale aanbod ook weer vele mooie platen verwachten. Zo zijn er twee verschillende releases van Queen's meesterwerk Bohemian Rhapsody, is er een unieke heruitgave van de originele mono-versie van A Saucerful of Secrets van Pink Floyd, en verschenen de opnames van de psychedelische soulshow van Sly and the Family Stone op Woodstock voor het eerst op vinyl. 

Record Store Day 2019 releaselijst

Je vindt de volledige lijst inclusief albumcovers via deze link, of bekijk het complete overzicht in PDF hier. Record Store Day 2019 telt dit jaar ruim 2.000 deelnemende platenzaken wereldwijd. In Nederland zijn de RSD releases alleen verkrijgbaar bij deze 100 platenzaken. Niet alle Record Store Day releases zijn bij alle platenzaken verkrijgbaar, dus wie op zoek is naar een specifieke titel kan het beste even van te voren informeren.


EDITORS' CHOICE