Talk Talk-eerbetoon bij Chattelin op 2 maart

Redactie Hifi.nl | 28 februari 2019 | Fotografie Fabrikant

Het zal je niet ontgaan zijn dat Mark Hollis, de iconische zanger van Talk Talk, eerder deze week is overleden. Chattelin Audio Systems in Den Haag last daarom zaterdag een extra show in als eerbetoon aan Hollis.

"Er zijn weinig zangers die met zoveel feel hun verhaal kunnen vertellen als Mark Hollis", zegt Peter Chattelin. "In onze beleving was Mark daar meester in. Tevens verstond hij de kunst van echt goed componeren. We zetten daarom het iconische album Spirit of Eden komende zaterdag centraal. In onze beleving was dit het ultieme album waar Talk Talk excelleerde in hetgeen Mark Hollis in latere jaren veelal naar zocht: stilte. Het album brengt je bijna in trance, je begint als het ware een muzikale reis vanaf de eerste klanken."

Het meesterwerk van Talk Talk zal zaterdag twee keer integraal gespeeld worden. Om 11.00 uur is die taak aan een set KEF R7 luidsprekers gecombineerd met de Hegel H190, en om 13.00 uur wordt het album nog eens afgespeeld op Harbeth 30.2 luidsprekers gecombineerd met een Luxman 590 AXII versterker.


EDITORS' CHOICE