Abyss lanceert de nieuwe AB-1266 Phi TC (Total Consciousness) hoofdtelefoon

De in de VS gevestigde hoofdtelefoonbouwer Abyss heeft zijn topmodel vernieuwd en opnieuw uitgebracht onder de naam AB-1266 Phi TC, waarbij TC staat voor Total Consciousness. De drivers die een diameter hebben van 66 millimeter zijn opnieuw ontworpen en ook de oorschelpen en de hoofdband hebben een aantal wijzigingen ondergaan. De AB-1266 Phi TC is te koop voor 5.450 euro.

Abyss AB-1266 Phi TC: verbetering van een bestaand ontwerp

Abyss is een relatief kleine Amerikaanse fabrikant die uitsluitend hoofdtelefoons bouwt. Het topmodel was tot voor kort de AB-1266 Phi CC. Wij hebben een recensie over de Abyss AB-1266 Phi CC in de herfst van 2018 gepubliceerd. Het topmodel heeft een opvolger gekregen genaamd AB-1266 Phi TC. De genen van het vorige model zijn gebleven, maar er zijn ook dingen verbeterd.

Nieuw ontworpen zijn de magnetostatische drivers met een diameter van 66 millimeter, die vervolgens worden gematched. Het membraan is ultradun en licht. Het frame is ook aangepast en de oorkussens zijn bekleed met lamsleer. De hoofdband en andere aluminium onderdelen zijn met een ovengeharde keramische coating in twee kleuren afgewerkt.

“Vanaf de allereerste noot hoor je muzikanten en instrumenten op een geheel nieuwe manier. Stemmen verschijnen uit het niets en zweven tussen je oren in. De piano staat voor je aan de linkerkant, zangers voor je voorhoofd terwijl de drums iets naar voren staan. Geen elektronische trucks, gewoon de natuurlijke geluiden van de opname die voor opvallende emotionele akkoorden zorgen, dat is Abyss. De AB-1266 Phi kan de kracht van een enorm symfonieorkest en de nuances van de stilste geluiden in de natuur overbrengen, een privé-concert voor één, “ aldus Absyss.

Abyss AB-1266 Phi TC: technische gegevens

  • Frequentiebereik: 5 Hz tot 30 kHz
  • Impedantie: 47 Ohm nominaal
  • Gevoeligheid: 88 dB / mW
  • Vervorming: minder dan 1%; minder dan 0,2% in het meest gevoelige bereik van de oren
  • Gewicht: 640 gram

 

Abyss AB-1266 Phi TC: prijs en leveringsinformatie

De AB-1266 Phi TC staat te koop op de website van Abyss voor een bedrag van 5.450 euro. Hij wordt geleverd in een op maat gemaakt houten kist.

MERK

EDITORS' CHOICE