NIEUWSEMM Labs

EMM Labs DV2: zeer hoogwaardige DA-converter met stevig prijskaartje

Het Canadese EMM Labs heeft de DV2 uitgebracht, een DA-converter die meespeelt aan de bovenkant van de markt. De DV2 beschikt over allerlei moderne techniek die door EMM Labs zelf is ontwikkeld. Veel van de techniek is afkomstig uit de DA2, het vlaggenschip van EMM Labs. We weten nog niet wanneer de DV2 in de winkel zal liggen maar distributeur A10Audio heeft laten weten dat dat binnenkort zal zijn.

EMM Labs DV2: DA-converter met volumeregeling

De DV2 van het in Canada gevestigde EMM Labs is gebaseerd op de zelfontwikkelde technologie die wordt gebruikt in de DA2, het vlaggenschip van het Canadese merk. De DV2 heeft het nieuw ontwikkelde volumeregelaarsysteem VControl geïntegreerd in de MDAC2-architectuur van de DV2. EMM Labs zegt: “Er is geen verlies van resolutie omdat VControl het ingangssignaal niet herkwalificeert. Hierdoor heeft VControl volledige transparantie bij elke volume-instelling en een zeer groot regelbereik”. Omdat de DV2 van de hoogwaardige VControl volumeregeling is voorzien, kan hij eventueel rechtstreeks op een eindversterker worden aangesloten.

EMM Labs DV2: 16 x DSD MDAC2 en MDAT2 DSP

De architectuur van EMM Labs genaamd MDAC2 is 's werelds eerste volledig discrete DA-converter met één bit met een interne conversieratio van 1024 fs (16 x DSD) en is volledig vrij van inherente non-lineairiteit die aanwezig is in elke massaal geproduceerde DA-conversiechip.

De MDAT2 DSP (Meitner Digital Audio Translator) is verfijnd en bijgewerkt om synergetisch samen te werken met de MDAC2. De MDAT2 DSP voert real-time transiënte detectie uit naast de verwerking en up-conversie van alle binnenkomende audio voordat deze naar de MDAC2 wordt verzonden voor conversie.

EMM Labs DV2: usb-isolatie, MFAST en MCLK2

De usb-interface bevat de eigen galvanische isolatie van EMM Labs. In combinatie met MFAST, een high-speed asynchrone jitter verwijderingstechnologie en MCLK2, een eigen op maat gemaakte klok, wordt jitter volledig verwijderd uit het conversieproces.

De DV2 beschikt over een groot aantal ingangen en ondersteuning voor PCM tot 24-bit/192 kHz, DSD, 2 x DSD, DXD en voor de eerste keer in elk EMM Labs-product, MQA via USB.

Met zijn herontworpen analoge en digitale systemen, geïntegreerde hoge resolutie volumeregeling, discrete componenten en gebruiksvriendelijke bediening, kan de DV2 met gemak direct worden aangesloten op een eindversterking

EMM Labs DV2: belangrijkste kenmerken

 • Gepatenteerde en discrete dual differential D-to-A converters (MDAC2)
 • Nieuw volumeregelsysteem met hoge resolutie met hoog / laag uitgangsversterkingsregeling (VControl)
 • Nieuwste generatie Meitner Digital Audio Translator signaalverwerkingstechnologie (MDAT2)
 • Verbeterde technologie voor onmiddellijke signaalacquisitie en jittervrije prestaties (MFAST)
 • Eigen asynchroon kloksysteem (MCLK2)
 • USB-interface met aangepaste hardware galvanische isolatie
 • Tot 24bit / 192kHz en DSD-ondersteuning voor alle ingangen
 • 2 x DSD, DXD (352/384 kHz) & MQA-ondersteuning via USB
 • Door de gebruiker bestuurde signaalpolariteit
 • Aangepaste keramische printplaten afkomstig uit de ruimtevaart
 • EMM Optilink voor aansluiting op een EMM-loopwerk
 • Met precisie vervaardigd aluminium chassis en afstandsbediening
 • Service USB-poort voor toekomstige software-upgrades
 • RS-232 seriële poort voor bekabelde afstandsbediening

 

EMM Labs DV2: prijs en leveringsinformatie

A10Audio in Amsterdam is de distributeur van de producten van EMMLabs in Nederland en heeft laten weten dat de DV2 binnenkort bij A10Audio is te beluisteren. De adviesprijs van de DV2 is 30.000 euro.

EDITORS' CHOICE