HiFi Klubben HiFi Day: muzikale meesterwerken op bijzondere audiosets in het hele land

Redactie Hifi.nl | 04 februari 2019 | Fotografie Fabrikant

HiFi Klubben organiseert op woensdag 6 februari HiFi Day. 99 van de allergrootste meesterwerken uit de muziekgeschiedenis zullen onder leiding van lokale experts afgespeeld worden op indrukwekkende hifi-installaties bij alle 99 filialen van de internationale keten audiospeciaalzaken.

HiFi Klubben heeft in samenwerking met de streamingservice TIDAL 99 meesterwerken uitgekozen die worden gepresenteerd door een lokale fan of expert die meer vertelt over de achtergrond en de betekenis van het album in kwestie.¬†Op HiFi Day ‚Äď 6 februari 2019 ‚Äď speelt HiFi Klubben 99 verschillende¬†albums: √©√©n in elk van de 99 winkels in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

HiFi Day

"Wij willen het Nederlandse publiek graag de mogelijkheid geven om een aantal muzikale mijlpalen in hun originele vorm te beluisteren. Er gebeurt namelijk iets magisch als we de tijd nemen om een album helemaal te beluisteren, en als het onder perfecte omstandigheden wordt afgespeeld op een sublieme installatie. Dan hoor je details die je anders totaal ontgaan", zegt Martin Kjær Skou, bij HiFi Klubben verantwoordelijk voor HiFi Day.

Door iedereen uit te nodigen voor HiFi Day wil de hifi-specialist aandacht vragen voor zijn missie, namelijk dat we beter gaan luisteren. Om welke artiest of om welk van de 99 albums het ook gaat, deze evenementen zijn een eerbetoon aan dit specifieke album en aan mooi, helder geluid. "Omdat we tegenwoordig altijd en overal toegang hebben tot muziek, luisteren we op een totaal andere manier. Maar het is en blijft belangrijk om je af en toe volledig te focussen op een stuk muziek ‚Äď dan hoor je namelijk zo veel meer. Voor HiFi Day hebben we daarom een speciale luisterkamer ingericht, waarin je een bepaald meesterwerk van A tot Z kunt beluisteren zonder dat je afgeleid of gestoord wordt. En dat op een installatie die volledig geoptimaliseerd is om het meesterwerk in zijn oorspronkelijke vorm weer te geven", aldus Martin Kj√¶r Skou.

HiFi Day 2019

HiFi Day is een jaarlijks terugkerend evenement en onderdeel van het initiatief Welcome Listeners, dat ervoor moet zorgen dat we allemaal beter gaan luisteren.¬†HiFi Day vindt op woensdag 6 februari om 19.30 uur plaats in alle winkels van HiFi Klubben in het hele land. Ge√Įnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden op de website, aar je tevens kunt vinden welk album in welke winkel wordt gedraaid. Het aantal plaatsen is beperkt.


EDITORS' CHOICE