Donderdag: Vinyl Tasting met Dark Side of the Moon bij alle HOBO hifi-filialen

Redactie Hifi.nl | 28 januari 2019

The Dark Side of the Moon geldt voor velen nog steeds als het magnum opus van de beroemde progressieve rockband Pink Floyd. Het conceptalbum uit 1973 kenmerkt een jonge band die toen al op een hoogtepunt was aanbeland. Een hoogtepunt dat nog vele jaren zou gaan aanhouden. HOBO hifi koos het album daarom als onderwerp voor een nieuwe editie van Vinyl Tasting, op donderdag 31 januari aanstaande.

Pink Floyd nam het album op in de beroemde Abbey Road Studios in Londen, waar onder andere The Beatles hun platen opnamen. The Dark Side Of The Moon is dan ook al sinds jaar en dag een favoriet album bij veel liefhebbers, ook vanwege de goede opname. 

The Dark Side Of The Moon is inmiddels al zo'n 70 miljoen keer (!) over de toonbank gegaan en nog steeds ontdekken mensen het album voor het eerst. Van de hartslag in Speak To Me, de ritmische geldlade in Money tot aan het epische vocale deel van The Great Gig In The Sky waarmee zangeres Clare Torry zichzelf onvergetelijk maakte. Maar de echte sterren zijn natuurlijk David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason en Richard Wright: ofwel Pink Floyd.

Natuurlijk mag Pink Floyds meesterwerk niet ontbreken bij HOBO hifi's VINYL tasting. Op vijf plaatsen tegelijk zal het album klinken over een geweldige hifiset, die uit onder andere Rotel en Paradigm bestaat. De gastheren van HOBO gebruiken voor deze avond de erg goed door James Guthrie, Joel Plante en Bernie Grundman vanaf de originele mastertapes geremasterde herpersing op vinyl uit 2016.

HOBO hifi Vinyl Tasting: 31 januari

Op donderdag 31 januari aanstaande kan je op vijf plaatsen in Nederland terecht om te genieten van de fraaie klank die vinyl kan bieden, op een mooie hifi-set. Vanaf 19.00 staan de winkels van HOBO hifi in Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch én Den Haag tegelijkertijd in het teken van vinyl. "We gaan het legendarische Pink Floyd album beluisteren op een topset, bestaande uit onder andere de krachtige Rotel RA-1572 versterker en de nieuwe Paradigm Premier 800 luidsprekers." Kijk op de website voor meer informatie.

"Vanaf half acht start de avond officieel, met aandacht voor een geweldig album dat op vinyl is uitgekomen. Naast het verse vinyl, krijg je achtergrondinformatie over de artiest en het album en natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Muziekliefhebbers weten HOBO hifi al te bereiken voor goed geluid, maar tijdens de Vinyl Tasting avond gaat het om wat er écht toe doet, de muziek en het vieren van het medium vinyl."

Toegang is gratis, reserveren is niet nodig. En breng gerust je eigen platen mee!


EDITORS' CHOICE